Eftermiddag på Santorini följt av showtät kväll

Första dagen jag vaknade ombord på Celebrity Apex började jag med att bara ta det lugnt. Jag svepte in mig i min mysiga morgonrock och njöt av min fina Sky Suite med balkong.

Att kunna gå ut på balkongen och känna av dagens temperatur är alltid bra, och jag kände direkt att det skulle bli behagligt. Senare skulle det visa sig att prognosens utlovade 22 grader var helt fel – åt rätt håll – det blev en smällhet dag!

Min frukost åt jag ute på däck till Oceanview café, som bjöd på maffiga vyer över Santorinis branta sluttningar. När jag var klar begav jag mig till the Retreat – svitområdet som även har eget pooldäck. Jag var visserligen ivrig att komma iland, men eftersom vi skulle ligga kvar ända till kvällen och jag ville se solnedgången från ön, hade jag bestämt mig för att göra en eftermiddagsutflykt in till Santorini.

Jag solade, badade samt testade poolbarens lätta lunchalternativ (där mitt val föll på en wrap som serverades med chips). Menyn bjöd även på ceasarsallad, räkcocktail, hamburgare, kycklingsmörgås och frukt. Läs allt om The Retreat här.

Lyckohormoner som rusade

När jag klätt om till min destinationsmatchade outfit för dagen i vitt och blått, gick jag ner till däck 2 dit the Magic Carpet hade flyttat. Den fungerar ju inte bara som bar och restaurang, utan också som lounge för dem som ska kliva på/av en tender för färd in till eller tillbaka från land.

Stora fartyg kan ju inte lägga till vid dessa mindre destinationer där det inte finns långa pirer för fartygen, utan ligger istället en bit ut och så åker gästerna in med fartygets livbåtar eller lokalt inhyrda båtar.

Den lilla båten som utförde shuttleservice var fräsch och hade till och med handsprit fastsurrad på pelarna ombord. Hygieniskt och bra. Eftersom vi fortfarande var i Grekland (denna kryssning startade i Aten) var det inga problem att gå iland – detta var redan avklarat med mitt Passenger Locator Form som jag hade fyllt i före avresa från Sverige.

Jag har tidigare skrivit om hela incheckningsproceduren och vilka förberedelser jag var tvungen att göra såhär i pandemitider, för dig som är nyfiken på att läsa mer om detta.

Väl iland rusade lyckohormonerna snabbt runt i blodet. Utomlands! På äventyr! Vackra vyer! Det var inte igår…snarare cirka 1 år och 8 månader sedan. Kan ju låta hemskt men är man van att resa (och har det som jobb) har det helt klart varit en omställning att INTE göra det så länge.

Sensommarvärme på sagolika Santorini

En linbanetur senare (enkel tur kostar 6 euro) befann jag mig uppe i huvudorten på ön; Fira, även kallad Thira. Solen gassade och intrycken var många när jag strosade fram genom gränserna och insöp den grekiska vykortsatmosfären. Jag möttes idel av kritvita husfasader mot knallblå dörrar, kupoler och andra detaljer – det vill säga precis det man förknippar med Santorini. Till och med det enda klotter jag såg var blått, haha – som för att smälta in!

Jag tog mig också bort till byn Oia som anses vara den absolut bästa platsen för att se solnedgången. Ännu mer strosande i den charmiga miljön tills jag hittade den i mitt tycke perfekta baren (Sun Spirit). Här beställde jag in en aperol spritz som tävlade i färg med solen när den sakta sjönk i havet… Det var inte svårt att njuta av den vackra kvällen. Rekommenderas starkt!

Så fort solen gått ner byttes den gassande värmen mot svala vindar. Det blev att snabbt hoppa in i en taxi för återfärd till Fira och där försöka hitta linbanestationen för att nå den lilla hamnen. Där hade Celebrity Cruises sin personal som hjälpsamt tog oss ombord på en liten tender för färd mot fartyget igen. För dig som vill veta mer om min dag på Santorini har jag skrivit ett inlägg med 5 tips till en lyckad dag på Santorini.

Showtät kväll med sång, dans och akrobatik

Väl ombord var tiden knapp. Det blev inte den mest uppklädda middagen på resan, haha, men ibland är det destinationen man får prioritera! Jag hann precis äta innan det var dags att se kvällens show Tree of Life. Så glad att jag inte missade den. Även om det var lite amerikanskt svulstigt med mycket känslospel så var det också väldigt bra.

I centrum står ett träd och kring det sker lösa stories till musiken samtidigt som årstiderna växlar. Inte minst effektfullt blev det när det började snöa…även ner på oss i publiken! Kul! Led-skärmen bakom scenen har 17 miljoner pixlar och gör att scenen snabbt kan ändra karaktär. Väldigt effektfullt!

Direkt därefter gick jag bort till Eden – den häftiga naturinspirerade lokalen som både är restaurang och showlounge. Jag föll verkligen för Eden redan på Celebrity Edge. Det är så annorlunda och är det något jag älskar så är det att överraskas av fina miljöer ombord. Gärna lite lekfulla.

Dock tycker jag att det kan vara svårt att hitta en plats varifrån man ser bra om man kommer sent. Så vill du se en full show (vilket du ska när du kryssar med ett fartyg i Edge-klassen) gå hit i tid. Under tiden medan du väntar in showen kan du njuta av en av deras annorlunda och goda drinkar. 🙂

Därefter stupade jag lycklig i säng efter en fantastiskt intrycksspäckad andra dag ombord på Celebrity Apex! Mer kommer om mina övriga dagar ombord så missa inte att hålla utkik på Kryssningsbloggen här på Seafun.se. Följ mig gärna också på Instagram och prenumerera på Youtube-kanalen!

För dig som vill boka en kryssning med detta fartyg kan jag rekommendera resebyrån Go Cruising som Seafun samarbetar med. Hälsa från Seafun om du tar kontakt med dem – det kan ge fördelar! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier