Höstlov 2018 på Östersjön

Våra älskade killar för ett drygt år sedan då vi kryssade till Helsingfors med Viking Gabriella!

Om man inte har några planer för Höstlov 2018 och tycker det är för kallt och ruggigt att hänga i någon av de landets Halloween-öppna familjeparker, är ett tips att satsa på en Östersjökryssning! Det har vi själva testat flera gånger och barnen har alltid skoj. Här nedan berättar vi kort lite om vad som händer hos de olika rederierna, för mer och fartygsspecifik information, se respektive rederis hemsida. Happy höstlov!

Viking Line

Under höstlovet (27/10-3/11 eller 4/11) är det Halloween-pyntat ombord med spindelväv och annan halloweenrekvisita. För barnen ordnas Ville Viking-disco, godisbingo, ansiktsmålning, käpphästtävling, tipsrundor och lekstunder samt upptäcktsfärder ombord. Utbudet och programmen varierar lite mellan fartygen men alla erbjuder barn under 12 år att kryssa gratis liksom att barn 5 år eller yngre äter gratis i bufférestaurangen (rederiet satsar också mycket på sin mat, även för barnen, läs mer om ett tidigare samarbete här). Flera fartyg har uppträdanden av artister som barnen också gillar, som till exempel Samir och Viktor, 1/11, på Amorella eller Theoz som uppträder samma datum på Mariella.

Skeppskatten Ville Viking är barnens maskot hos VIking Line (pressbild).

Birka Cruises

Höstlovsaktiviteterna är igång under perioden (avresa) 28/10-1/11. Då finns rederiets maskot Bianka på plats liksom de busiga Skeppsråttorna. På terrassen kan man njuta av sol och bad eller gå på familjedisko. Barn upp till fem år äter buffé utan kostnad, barn 6-11 år får 50% rabatt. Barnrabatter ges även på andra restauranger då maten beställs i samband med betalande vuxen. Exempel på spökeritema ombord på höstlovet är familjediscot med zombietema, familjetävlingen Monsterkampen, bion och spelrummen dekoreras med skelett, spindelnät och halloweenfigurer plus att tipspromenaderna har spök- och skräcktema. Läs mer här om hur det är att kryssa med Birka på skolloven, eller se filmen här nedan!

Silja Line / Tallink

Varje dag avgår fem fartyg från Värtahamnen till Helsingfors, Tallinn, Riga och Åbo. På väg till Helsingfors är utbudet bredast med tre bubbelpooler, fyra bastur, bollhav, lekland, barnklubb och egen barnbuffé med glass i stora lass. Zilla & Totte uppträder 28 oktober och Mumin, Lilla My och Sälen Harry hälsar på hela höstlovet. Mumin är även med på Galaxy där det också bjuds på en barnföreställning med Bamse och hans vänner den 31 oktober. Den 1 november uppträder istället Sean Banan. På väg till Tallinn eller Riga är det pyssel och lek i vetenskapens fotspår som väntar. Underhållningen och teatern är också på temat vetenskap. På alla fartyg äter barn upp till fem år gratis från buffén.

Silja Resort är det nya konceptet hos Silja Line. Pressbild.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier