Lanseringshelg för Norwegian Escape

Escape_Aerial1_low

Det är lanseringshelg för kryssningsfartyget Norwegian Cruise Lines senaste fartyg Norwegian Escape! Jag sörjer djupt att jag inte kunde åka på premiärturen denna gång, särskilt då jag varit med på de senaste fartygslanseringarna…Norwegian Epic, Norwegian Breakaway, Norwegian Getaway…

Eventet sker i Hamburg där fartyget kommer att göra en kort provtur längs floden Elbe och ut till havs. Här är några av de saker jag hade sett till att testa om jag hade varit med ombord:

mix

Jimmy Buffett’s Margaritaville Restaurant lär hålla hög partypuls.

Baren Tobacco Road är en ”ombordflyttning” av Miamis äldsta bar som nu har stängt.

Jag skulle också ha besökt 5 O’Clock Somewhere Bar, en utomhusbar på The Waterfront med musikfokus.

The Waterfront är utomhusdäcket längs många av fartygets restauranger och barer där man vänt insidan ut kan man säga; man kan både strosa omkring här och slå sig ner på något av ställena som placerat bord utomhus mot havet.

Låter det kallt? Just denna helg lär det vara det ja, men fartyget är avsett att gå i Karibien och där lär det bli heeeelt perfekt. Norwegian Getaway kommer att göra 7-dagars kryssningar från Miami som blir hemmahamn året om och ut i östra Karibiens ö-värld med start den 14 november.

Tycker man inte något av dessa ställen jag nämner ovan låter rätt finns 24 till att välja på, och när magen är full är det dags att förlusta sig ombord med något av allt som erbjuds i nöjesväg!

Kanske skulle jag sett musikalen Million Dollar Quartet med musik av Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Elvis Presley. Eller skrattat gott till skämten på standup-comedy klubben Headliners. The Supper Club är middag och show i ett, och för härliga partynätter under stjärnhimmeln (ja i Karibien då) så hade stället jag styrt stegen mot hetat Spice H2O.

Rope course

Vidare hade jag förmodligen återigen testat äventyrs-repbanan som går högt upp i luften och som jag testade första gången i vintras på Norwegian Getaway. En riktig adrenalinkick! Här balanserar man fram på smala plankor, väl fäst med sele och rep om man skulle ramla.

Bad, spa och massvis av familjeaktiviteter finns också för de 4200 passagerare som fartyget har plats för. Jag kommer definitivt att sätta upp en kryssning med detta fartyg på önskelistan till nästa vinter! Hinner du före, snälla skriv en kommentar och berätta! Du hittar platsen för att kommentera under rubriken vid den lilla pratbubblan 🙂 .

Här kan du se en film om vad mer fartyget har att erbjuda!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier