Mattips och restauranger på Carnival Breeze, del 2

Carnival Breeze vid piren i Amber Cove, Dominikanska Republiken. Foto: Heidi Rovén.

I förra inlägget började jag berätta om maten på vår senaste kryssning med Carnival Breeze. Vår kryssning utgick från Orlando och fortsatte ut i karibiska övärlden med stopp i Puerto Rico, Turks & Caicos, St Thomas och Dominikanska Republiken.

Självklart fanns mer än snabbmat ombord, och även om vi verkligen njöt av både pizzorna, hamburgarna och deras burritos, så fanns såklart finare mat också.

Burgaren jag önskar jag hade ätit fler av – så god! Foto: Heidi Rovén.

Sapphire Restaurant

Kvällstid åt vi i en av två huvudmatsalar ombord, Sapphire Restaurant. Vi fick till vår lycka all time dining vilket innebär att vi kunde komma precis när vi ville och äta. Riktigt bra att slippa passa tider, särskilt när man har barn!

Sapphire Restaurant var trivsam, men kall. Jag frös varje kväll! Ta med kofta/sjal. Foto: Heidi Rovén.

Servicen var väldigt trevlig och även här var vi förvånade, lågprisbolag om man nu får klassa Carnival som ett sådant, brukar vanligtvis inte ha personalen som smajlar upp sig i onödan. Vi blev väldigt väl mottagna hela tiden, omhändertagna och personalen var även så omtänksam när det gällde barnen. Ett stort hjärta för detta från oss!

Glad personal som inte hade svårt att le gillar vi! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Maten var också jättebra. Jag har tidigare skrivit om lyckan att få hummer ombord, och vi åt även mycket annat gott som köttbitar, fina fiskfiléer, smördegspuffar med kanin, räkcocktails och mycket annat. Jag sätter in en bild här nedan på menyn en av kvällarna (den ändras varje kväll) så att ni kan se själva.

Smördegspuff med mört kaninkött. Foto: Heidi Rovén.
Tilapia är en typisk fisk man ofta får på kryssning i Karibien.
Smakrik sås men köttet var något torrt tyvärr.
Räkgrytan smakade betydligt bättre än den såg ut.

Flera kvällar satte personalen igång att sjunga och dansa, en kväll var det parad och alla snurrade servetterna på typiskt kryssningsmanér! En kväll gick de runt och sålde shots i blinkande glas…ja alltid hände det något kändes det som.

De formella kvällarna blir det lite festligare stämning under middagarna. Foto: K. Scheiderbauer.

Blush Restaurant

Vi var ett par gånger i den andra huvudmatsalen också, Blush, men då för att antingen äta frukost eller lunch. Att äta à la carte-frukost tar alltid betydligt längre tid men det är skönt att slippa springa fram och tillbaka mellan buffén och bordet (för både sig själv och barnen) för en gångs skull.

Frukostbordet är packat med allt gott vi ville testa! Foto: K. Scheiderbauer.

Här gillade jag verkligen också utbudet. Det fanns många lyxiga alternativ och jag testade bland annat deras avocadomacka med pocherade ägg på samt beställde in extra lax till som jag älskar. Det och kaffe – mums! Sedan står jag mig bra hela dagen, eller i alla fall fram till lunch, haha.

Kombon lax och avocado är en favorit! Foto: Heidi Rovén.

En sak de hade på Carnival Breeze som var nytt för oss i kryssningssammanhang var konceptet Sunday Brunch. Mycket trevligt! Vi kom i tid och slapp köa, fick ett bra bord och beställde in lite av varje. Min rätt, den mexikanska Huevos Rancheros, varken lät mycket för världen eller imponerade visuellt – smaken däremot var helt kanon, som det mesta vi åt på Carnival Breeze under vår kryssningsvecka.

Huevos rancheros är en enchilada med smakrik kycklingröra och stekt ägg överst, urmumsigt faktiskt!
Man FÅR vara lite busig på kryssning! (Jag åt inte allt men smakade…) 😉 Foto: K. Scheiderbauer.

Cucina del Capitano

När det gäller lunch ombord vill jag också tipsa om pastarestaurangen Cucina del Capitano. Det går en trappa hit upp från bufférestaurangen och så fort jag fick syn på den blev jag nyfiken. Dock var det en specialrestaurang som kostade extra, men så en dag såg jag i dagsprogrammet att man kunde äta lunch där – gratis!

Kul när restaurangerna har tydliga inriktningar. En italienare brukar alltid finnas! På Carnival Breeze heter den Cucina del Capitano. Foto: Heidi Rovén.

Eftersom detta knep är ”giltigt” även på andra fartyg så är ett hett tips att kika i programmet om man kan äta lunch någon dag utan extra kostnad i någon av specialrestaurangerna. Är det inte gratis kan det åtminstone vara betydligt billigare med lunch jämfört med middag, ett smart knep alltså om man vill testa på en viss typ av mat/miljö/restaurang.

Del av inredningen på Cucina del Capitano. Foto. Heidi Rovén.
Glada kockar som kunde sin sak. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Konceptet på Cucina del Capitano går ut på att man bestämmer sig för pastasort och ingredienser i såsen som man i princip ”bygger själv”. Det är alltid roligt att få vara delaktig i och komponera sin rätt. Restaurangen hade öppet kök och italiensk atmosfär på inredningen.

Eftersom de inte hade någon direkt dessertmeny lunchtid smet vi en trappa ner och hämtade upp efterrätter från buffén! Bland annat blev det en bit smarrig chokladtårta som syns i bakgrunden på bilden nedan.

Rykande hett pastarätt jag komponerade själv; skaldjur i sås blev det! Foto: Heidi Rovén.

Guy’s Pig & Anchor Smokehouse

Det här stället ligger lite undangömt och avsides på däck 5, och är därför lätt att missa. Egentligen består det bara av en liten självservering på en av långsidorna av fartyget, man tar en bricka och tallrik, pekar på det man vill ha och går och sätter sig en bit bort under ett av de runda parasollförsedda borden. Enkelt men trevligt och eftersom man sitter ute har man på så sätt hela tiden en skön nära-till-havet-känsla.

En bar-b-que lunch på däck rekommenderas!
Parasoll mot solen behövs, det är hett i Karibien (vilket vi älskar!). Foto: Heidi Rovén.

Även detta ställe bär Guy Fieris namn (han som även står bakom deras lyckade hamburgarkoncept), och bygger på grillat kött av olika slag som serveras med enkla tillbehör som cole slaw, spenat, bönor med mera. Precis som till burgarna fanns det gott om såser av olika styrka att välja på till också.

Så här ser menyn ut på Pig & Anchor Smokehouse by Guy Fieri.
Det var kryddningen och de goda såserna som gjorde det! Foto: Heidi Rovén.

Kanske var jag extra hungrig denna dag eller så var det detta med att sjön suger som man säger. I vilket fall så föråt jag mig totalt! Det var enkelt – ja – men SÅ GOTT. Gillar man grillat ska man inte missa att gå hit. En kall öl till och ”saken är biff” skulle jag vilja säga! 😉

Gillar du heta såser fanns flera att välja på, jag gör det inte och valde en sötare kryddning. Foto: Heidi Rovén.

Ett par sammanfattande ord

Utöver de matställen jag nämnt i detta blogginlägg och det förra om snabbmaten gick det också att äta enklare snacks på puben Red Frog samt japanskt på Bonsai Sushi. Vi testade dem inte men de såg trevliga ut.

Röda grodan-puben var välbesökt av många! Foto: Heidi Rovén.
Bar stämning och häng i puben. Foto: Heidi Rovén.
Sushi fanns också ombord på Carnival Breeze för den som ville ha asiatiskt. Foto: Heidi Rovén.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga följande. Visst finns det många rederier och fartyg som serverar god mat, men betänk att man kan få en Karibienkryssning med det här rederiet för ynka 300 USD per person. Det är då man häpnar över matkvaliteten och det breda utbudet!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier