I förra inlägget började jag berätta om maten på vår senaste kryssning med Carnival Breeze. Vår kryssning utgick från Orlando och fortsatte ut i karibiska övärlden med stopp i Puerto Rico, Turks & Caicos, St Thomas och Dominikanska Republiken.
Självklart fanns mer än snabbmat ombord, och även om vi verkligen njöt av både pizzorna, hamburgarna och deras burritos, så fanns såklart finare mat också.
Sapphire Restaurant
Kvällstid åt vi i en av två huvudmatsalar ombord, Sapphire Restaurant. Vi fick till vår lycka all time dining vilket innebär att vi kunde komma precis när vi ville och äta. Riktigt bra att slippa passa tider, särskilt när man har barn!
Servicen var väldigt trevlig och även här var vi förvånade, lågprisbolag om man nu får klassa Carnival som ett sådant, brukar vanligtvis inte ha personalen som smajlar upp sig i onödan. Vi blev väldigt väl mottagna hela tiden, omhändertagna och personalen var även så omtänksam när det gällde barnen. Ett stort hjärta för detta från oss!
Maten var också jättebra. Jag har tidigare skrivit om lyckan att få hummer ombord, och vi åt även mycket annat gott som köttbitar, fina fiskfiléer, smördegspuffar med kanin, räkcocktails och mycket annat. Jag sätter in en bild här nedan på menyn en av kvällarna (den ändras varje kväll) så att ni kan se själva.
Flera kvällar satte personalen igång att sjunga och dansa, en kväll var det parad och alla snurrade servetterna på typiskt kryssningsmanér! En kväll gick de runt och sålde shots i blinkande glas…ja alltid hände det något kändes det som.
Blush Restaurant
Vi var ett par gånger i den andra huvudmatsalen också, Blush, men då för att antingen äta frukost eller lunch. Att äta à la carte-frukost tar alltid betydligt längre tid men det är skönt att slippa springa fram och tillbaka mellan buffén och bordet (för både sig själv och barnen) för en gångs skull.
Här gillade jag verkligen också utbudet. Det fanns många lyxiga alternativ och jag testade bland annat deras avocadomacka med pocherade ägg på samt beställde in extra lax till som jag älskar. Det och kaffe – mums! Sedan står jag mig bra hela dagen, eller i alla fall fram till lunch, haha.
En sak de hade på Carnival Breeze som var nytt för oss i kryssningssammanhang var konceptet Sunday Brunch. Mycket trevligt! Vi kom i tid och slapp köa, fick ett bra bord och beställde in lite av varje. Min rätt, den mexikanska Huevos Rancheros, varken lät mycket för världen eller imponerade visuellt – smaken däremot var helt kanon, som det mesta vi åt på Carnival Breeze under vår kryssningsvecka.
Cucina del Capitano
När det gäller lunch ombord vill jag också tipsa om pastarestaurangen Cucina del Capitano. Det går en trappa hit upp från bufférestaurangen och så fort jag fick syn på den blev jag nyfiken. Dock var det en specialrestaurang som kostade extra, men så en dag såg jag i dagsprogrammet att man kunde äta lunch där – gratis!
Eftersom detta knep är ”giltigt” även på andra fartyg så är ett hett tips att kika i programmet om man kan äta lunch någon dag utan extra kostnad i någon av specialrestaurangerna. Är det inte gratis kan det åtminstone vara betydligt billigare med lunch jämfört med middag, ett smart knep alltså om man vill testa på en viss typ av mat/miljö/restaurang.
Konceptet på Cucina del Capitano går ut på att man bestämmer sig för pastasort och ingredienser i såsen som man i princip ”bygger själv”. Det är alltid roligt att få vara delaktig i och komponera sin rätt. Restaurangen hade öppet kök och italiensk atmosfär på inredningen.
Eftersom de inte hade någon direkt dessertmeny lunchtid smet vi en trappa ner och hämtade upp efterrätter från buffén! Bland annat blev det en bit smarrig chokladtårta som syns i bakgrunden på bilden nedan.
Guy’s Pig & Anchor Smokehouse
Det här stället ligger lite undangömt och avsides på däck 5, och är därför lätt att missa. Egentligen består det bara av en liten självservering på en av långsidorna av fartyget, man tar en bricka och tallrik, pekar på det man vill ha och går och sätter sig en bit bort under ett av de runda parasollförsedda borden. Enkelt men trevligt och eftersom man sitter ute har man på så sätt hela tiden en skön nära-till-havet-känsla.
Även detta ställe bär Guy Fieris namn (han som även står bakom deras lyckade hamburgarkoncept), och bygger på grillat kött av olika slag som serveras med enkla tillbehör som cole slaw, spenat, bönor med mera. Precis som till burgarna fanns det gott om såser av olika styrka att välja på till också.
Kanske var jag extra hungrig denna dag eller så var det detta med att sjön suger som man säger. I vilket fall så föråt jag mig totalt! Det var enkelt – ja – men SÅ GOTT. Gillar man grillat ska man inte missa att gå hit. En kall öl till och ”saken är biff” skulle jag vilja säga! 😉
Ett par sammanfattande ord
Utöver de matställen jag nämnt i detta blogginlägg och det förra om snabbmaten gick det också att äta enklare snacks på puben Red Frog samt japanskt på Bonsai Sushi. Vi testade dem inte men de såg trevliga ut.
Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga följande. Visst finns det många rederier och fartyg som serverar god mat, men betänk att man kan få en Karibienkryssning med det här rederiet för ynka 300 USD per person. Det är då man häpnar över matkvaliteten och det breda utbudet!