Med MSC Cruises från Gran Canaria

MSC1419632_Skepp_MSC_Armonia
MSC Armonia gör just nu kryssningar mellan Kanarieöarna. Foto: MSC Cruises.

Imorgon flyger vi till Gran Canaria! Det känns helt rätt, när jag var liten tillbringade vi ofta påsklovet just på Gran Canaria, denna gång kombinerar vi dessutom med att kryssa mellan flera av Kanarieöarna samt till Madeira.

Det är MSC Cruises som har denna koncentrerade och trevliga kanariekryss. Många andra rederier startar i Medelhavet eller Southampton för att sedan fortsätta ut i Atlanten men den här kryssningen håller sig alltså bara där.

Vi kommer att lägga till på Teneriffa, Fuerteventura, La Palma och Madeira där vi även ligger kvar över natten. Det ska bli spännande; Kanarieöarna är ett så tacksamt resmål med sitt milda klimat och relativt korta flygtid (runt sex timmar), att jämföras med betydligt mer långväga destinationer såhär års när det inte är helt lätt att hitta värmen än.

Fartyget vi ska åka med är MSC Armonia, MSC Cruises äldsta och ett av deras minsta fartyg, även om det tar strax under 2700 gäster och därmed får räknas som ett mellanstort fartyg ändå. Fartyget har nyligen renoverats och genomgått en spektakulär förlängning. Det finns en film på Youtube som faktiskt är riktigt fascinerande att se, hur de kapar fartyget mitt på och liksom ”stoppar in” en ny del! Otroligt!

MSC Armonia är det första av fyra fartyg som genomgått det så kallade Renaissance-programmet. Nu ska fartygets miljömässiga påverkan vara avsevärt förbättrad (till exempel ny skrovbehandling, lägre bränsleförbrukning och LED-teknologi/belysning i alla allmänna utrymmen ombord för att minska energiförbrukningen).

Bland nyheterna finns 193 nya hytter, ny Baby Club i samarbete med Chicco, flera nya lekrum för olika åldrar samt ett med LEGO-tema för barnen, ny lounge, ny restaurang för svitgäster samt att buffén kommer att vara öppen 20 timmar om dagen. Ytterligare ett bibliotek har lagts till samt att Aurea Spa förnyats. Barnen får dessutom en ny ”spray park” ute på däck med vattenkanoner med mera. Ja, det ska verkligen bli kul att se allt det nya!

Sist vi kryssade med MSC Armonia var i november 2012 då vi gjorde en kryssning i Röda havet. Då var våra upplevelser inte helt igenom positiva. Framförallt var det servicenivån som sviktade. Gäster som mist sitt bagage på flygplatsen fick bråka för att få hjälp, servicen i restaurangen på kvällen kunde vara nonchalant och stressad, när vår son var sjuk var personalen tyvärr inte alls tillmötesgående (vi ville ha hjälp med att få mat till hytten), vi fick flera förvirrade besked och personalen visste vid flera tillfällen inte vad som gällde i olika situationer vilket var frustrerande. Jag minns också en städerska som satt gömd bakom ett hörn i spats omklädningsrum och sms:ade…det gav underliga signaler. Dels tyckte jag inte hon hade där att göra, jag ville vara ifred, dessutom smet hon från sitt jobb.

Nåja, nu ska vi se om det har förbättrats. Matmässigt lovar jag att vara ärlig, men också förlåtande. Sist jag kollade kostade insideshytten på denna kryssning 2796 kronor per person! Det blir ynka 399 kronor per dag för hotellrum, transport Kanarieöarna runt plus mat och underhållning! Då tycker inte jag att man kan förvänta sig samma matnivå som på en kryssning som kostar det tredubbla eller mer.

När det gäller MSC Cruises brukar jag säga att sänk förväntningarna på just maten. Tänk att ”hade vi varit hemma hade vi ätit blodpudding och falukorv denna vecka”, då är förmodligen allt ombord bättre 🙂 . Men som sagt, jag kommer berätta hur det är nu på denna kryssning. Det ska bli spännande!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier