Var kryssar man helst i mars?

msc armonia
MSC Armonia, foto: MSC Cruises

Jag får ofta frågan “när är det bäst att åka dit och dit”? Vanligtvis gäller frågan Medelhavet eller Karibien. Få frågar det omvända; vart man kan kryssa en viss tidpunkt.

Säg att du skulle få plötslig reslust, plötsligt ser en lucka i kalendern eller plötsligt märker att du har pengar över att göra något kul för. Nu. Och att en kryssning känns som ett bra alternativ! 🙂 Lägg därtill att du märker att det inte ännu är säsong i Medelhavet (även om det finns alternativ så går det rätt få kryssningar där före april/maj och efter oktober) och att Karibien känns för långt/blir för dyrt/tar för mycket tid att ta sig till. Vad gör du då?

Exakt denna tanke dök upp hos mig när jag fick för mig att  – trots att vi nyligen kom hem från Karibien (även om det där med ”nyligen” är en relativ term… 🙂 ) – kanske skulle planera en resa igen, före vårens och sommarens kryssningar… Jag insåg då att den perfekta destinationen som svarar på allt detta är Kanarieöarna!

Hit åker flera rederier just i ”mellantid” som mars månad är, till exempel MSC Cruises, Costa Cruises och Norwegian Cruise Line. Celebrity Cruises, Royal Caribbean International och Azamara ClubCruises är några fler exempel på rederier som också har kryssningar hit, om än vid lite andra tidpunkter. En del Atlantkryssningar startar från någon destination i Medelhavet, ett par utgår från Southampton, MSC Cruises går direkt från Las Palmas.

MSC Cruises har haft sista-minuten och specialpriser på sina Kanariekryssningar rätt länge, nu verkar priset ha gått upp igen. Är man flexibel med datum går det fortfarande att hitta alternativ, som den 11 april från Las Palmas med La Spezia i Italien som avgångshamn. Efter april återupptas dessa kryssningar i december igen.

För den som är intresserad har både rederiet, flera resebyråer (exempelvis Wondercruises, Globetrotter, Ticket, Big Travel…) samt charterbolag som Apollo och Solresor dessa kanariekryssningar med så kallade fly & cruise-paket. Föredrar man att lösa det på egen hand har både SAS och Norwegian direktflyg från Stockholm till Las Palmas.

Ytterligare ett tips är att kombinera med en sol-och bad-vecka på Gran Canaria.

2 kommentarer på “Var kryssar man helst i mars?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier