Las Palmas – en storstad att räkna med

Elisabet Garcia Dahlbäck och Binge Eliasson föreläser om Las Palmas. Foto: Heidi Rovén.

Igår var jag på Instituto Cervantes i Stockholm och lyssnade till ett föredrag om Las Palmas på Gran Canaria. Föredragshållare var frilansjournalisten Elisabet Garcia Dahlbäck och fotograf Binge Eliasson som berättade om sina lite mer okända upplevelser av ön och visade massor av fina bilder.

Foto: LinizTravel.

Arrangemanget var ett samarbete mellan tidningen RES och Spanska turistbyrån, och jag var in-/medbjuden av LinizTravel. Det bjöds på mat och mingel och var allmänt trevligt!

Gran Canaria är definitivt ett av favoritresmålen och jag har åkt dit vart och vartannat år ända sedan jag var liten. Las Palmas har också en kryssningshamn vilket kanske inte så många känner till.

För ett par år sedan testade vi en kanariekryssning med MSC Cruises därifrån som tog oss runt på en fin rutt i den kanariska övärlden (vi besökte bland annat Teneriffa, La Palma och Fuerteventura) samt att vi också stannade till på Madeira vilket i sin tur bjöd på en minst sagt speciell erfarenhet som ni kan läsa om här….!

Jag hoppas på att kunna åka tillbaka snart, oavsett om det är för en kryssning eller inte. Det finns så mycket kvar att upptäcka. Ofta stannar man ju på den solsäkra sydkusten men storstaden Las Palmas har ju allt som andra storstäder har, och lite till. Inte minst den fina stranden Las Canteras.

Las Canteras, Las Palmas. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier