Megastar – Östersjöns nya stjärna

Megastar trafikerar sträckan Helsingfors – Tallinn. Foto: Tallink Silja

Så hade vi då kommit fram till höjdpunkten på vår triangelkryssning, nämligen att få testa Megastar, det nya fartyget från Tallink Silja!

Tarja Halonen är gudmor

Megastar började trafikera linjen mellan Helsingfors och Tallinn den 29 januari 2017 och är alltså ett helt nytt fartyg. Inte renoverat, inte ombyggt utan sprillans nytt. Jättekul eftersom det inte händer så väldigt ofta här uppe i Östersjön.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig och visste egentligen inte mycket mer än att fartyget går på det miljövänliga bränslealternativet LNG, flytande naturgas. Och att fartygets gudmor är Finlands förra president, Tarja Halonen.

Smakfull inredning

För att börja med en summeringen av alla intryck från vår korta, intensiva resa (färden tar bara två timmar) så kan Tarja Halonen vara stolt över uppdraget! Megastar gör skäl för namnet med ytterst smakfulla miljöer, snygg inredning och ett brett utbud av restauranger och – den enda mig veterligen taxfreebutiken i två plan!

Megastar, foto: Tallink Silja.

I följande inlägg ska jag berätta mer ingående om de olika delarna; restauranger och barer, lek och shopping samt de tre olika loungerna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier