Min tredje post-pandemiska kryssning

Ni som följer Seafun på Instagram har förmodligen redan snappat upp den stora nyheten: Jag ska ut och kryssa!!! (Dessutom har ni sett garderoben jag väljer av och färgskalan jag planerar att packa, kolla – det ligger uppe i 23 timmar till på mina stories). Det känns stort, overkligt – och lite läskigt – för denna gång lämnar jag landets gränser.  

De som känner mig vet att jag hört till extremisterna under den här pandemin och varit vansinnigt försiktig. Men, nu som vaccinerad och med hösten i antågande kände jag plötsligt att jag faktiskt måste ge mig ut där och se vad som händer. Om jag kan lugna er eller avråda, vad som krävs, hur det känns, hur det fungerar.

Nu varierar ju de där sakerna så klart rederier emellan. Säkert även fartyg emellan. Det går inte att undgå att tänka på utbrottet på MSC Virtuosa nyligen som flera av er kanske läste. Jag hade precis tittat på olika kryssningar med detta fartyg (men inte hunnit boka)! Jag tappade helt sugen och det blev inget.

Fartyg med knappt 100 gäster

Eftersom jag ändå tagit mig över tanketröskeln på att överhuvudtaget kryssa så stod ju ”dörren öppen” så att säga, så när möjligheten uppenbarade sig så var jag inte sen att greppa den. Min tredje post-pandemiska kryssning blir (efter Grand Rehearsal Cruise med Silja Symphony och en sommarkryssning till Ystad och Visby med Viking Cinderella) en flodkryssning med Viva Cruises!

Detta är ett annat fartyg än det jag ska kryssa med men förhoppningsvis blir det lika härligt! Foto: Viva Cruises.

Det känns helt fantastiskt spännande eftersom detta verkligen kommer att fylla ett kunskapsglapp hos mig. De enda kanal-/flodkryssningarna jag gjort tidigare är en lyxig variant på Nilen som var så länge sedan att jag inte skrivit om det här på Seafun, och en riktigt fin kanalkryssning på Göta kanal. Dessutom känns det helt lagom; fartyget tar bara 104 gäster och nu tar de dessutom ombord färre än vanligt. Och alla måste uppvisa negativt test/vara vaccinerade.

Många frågor kvarstår

Men, när blir något någonsin säkert i dessa osäkra tider? Jag har miljoner frågor kvar, till exempel som vad händer om jag blir lite snorig, testar mig och det inte är covid-19. Självklart skulle jag aldrig åka ”vrålförkyld” och riskera egen hälsa (min öron skulle sprängas på flyget) och andras. Men ändå, när ställer man in en resa i dessa tider??

Vi får hoppas att eftermiddagens nysningar bara var någon oförklarlig allergi och att resan blir av. För i så fall sitter jag vid denna om 8 dagar med ett glas champagne i handen och blickar ut över floden Main medan Frankfurt blir allt dimmigare i fjärran.    

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier