Sommarkryssning med Viking Cinderella – ankomst Stockholm

Sista dagen vi vaknade upp hade det blivit dag 4 ombord. Med brunchen bokad (ej av oss…) klockan 8.30 blev det dock inte mycket till sovmorgon. Jag ringde receptionen och frågade om man behövde vara punktlig? ”Du kan alltid fråga i restaurangen om det går att komma senare.” fick jag till svar. Gick det att bli kopplad dit (jag trodde jag var på annat fartyg haha…) – svar nej.

Alltså var det bara att kliva upp, göra sig i ordning och gå dit. Och väl där skulle vi ju inte vända tillbaka till sängen om vi ändå hade fått komma senare, har man väl gått upp har ju dagen börjat. Med lite fusk kom vi nästan i tid – ja, har ni märkt, vi är väldigt bra på att ”nästan” komma i tid…ett genomgående tema denna kryssning! 😉

Väl på plats tog vi gott om tid på oss. Eftersom det serverades brunch var det mer riktig mat än fil och yoghurt som serverades så det gällde att ställa om hjärnan lite först bara.

Brunch med favoriter

Jag delade upp min frukost i förrätt och varmrätt och åt både äggröra och smörgås, plus efter en stund: janssons frestelse som jag älskar! Gör det dock aldrig hemma eftersom det bara är jag som vill ha, så när vi kryssar passar jag på.

Till min smörgås hittade jag brie-ost som jag verkligen tycker om, men saknade salami (som hade funnits till frukost då jag inte sett brie), dessa två ihop med lite röd paprika på en lite ciabatta/baguette är annars kanongott!

Chokladmoussen upptäckte jag tyvärr först på vägen ut, annars hade det blivit den till dessert. Nu var det barnen som åt allas ranson av just dessert. De fick ner både pannkakor med sylt och grädde plus ett berg munkar som de älskar. Alla var happy med andra ord!

Sol på däck och tipspromenad

Sista timmarna ombord ägnade vi dels åt att njuta ute på däck i omgångar, men också att suga det sista roliga ur lekrummen. Bland annat var vi med på en tipspromenad med frågor utspridda över hela konferensavdelningen (som sommartid görs om till lekytor).

På däck var det musikunderhållning. Även inne fanns underhållning hela kryssningen som show, dans, musik, frågesport m.m.

Genomgången av svaren samt prisutdelningen hölls i ett presentationsrum vilket fungerade fint. Med lite uppstyrning av lekledaren fick barnen stå på led och komma fram en och en för att motta sitt pris (alla fick) samt hälsa på Ville Viking.

Det var första gången vi såg Ville. Framförallt Theo, 5 år, hade undrat var han var. Jag gissar att det var pga pandemin han höll sig borta. Han hade i alla fall ett eget rum man kunde titta in i.

Villes rum fick man inte gå in i, bara titta på.

Ankomst Stockholm

Med massa nya fina Ville Viking-saker perfekt i tid till skolstart (pennfodral, penna och vässare samt sudd och pysselbok, klistermärken, tatuering med mera) drog killarna sina nyvunna Ville-tubar över håret och så tog vi in det sista av utsikten innan det var dags att hämta väskorna i hytten.

Vi som hade bil fick komma ner på bildäck lite före, när det var dags ropades det ut i högtalarna. Man fick inte stå och vänta/köa i trapphusen innan dess (vilket många ändå gjorde).

Och där vid bilen stod våra förbeställda varor prydligt vid bagageluckan – så himla bra, vilken service! Sådant där som underlättar älskar vi!

Runt klockan 14.30 rullade vi så av, tillbaka i Stockholm igen, där vi också bor. På en halvtimme drygt var vi hemma. Med facit i hand var vi enormt tacksamma att vi, trots den dramatiska starten, hade hunnit med ombord på denna fina kryssning.

Resan innehöll både god mat, fint väder och stopp i såväl Ystad som Visby, samt skön semesterkänsla för oss alla innan jobb och skolstart. Jag pratade även med ett par andra på kryssningen som var av samma uppfattning; att kryssningen hade varit en perfekt ”energiboost” och härligt semesteravslut.

Det här var sista delen om vår sommarkryssning med Viking Cinderella till Ystad och Visby. Har ni missat de tidigare kan ni också läsa om dag 1, dag 2 och dag 3. Resan var en pressresa, upplevelser och åsikter är självklart helt mina egna. Tack för att ni följer Seafun även på Instagram, Facebook och Youtube!

4 kommentarer på “Sommarkryssning med Viking Cinderella – ankomst Stockholm

    1. Det beror förstås på vilken hytt man har och hur mycket mat man lägger till (utöver middagarna som ingår). Det som finns kvar nu är sommarkryssningar till Höga Kusten, 3 dgr/2 nätter ombord. Det har vi också gjort tidigare, fast då med Birka (som ju inte finns som rederi längre), det var verkligen fint! Det finns plats på avgångarna den 22/8 och 29/8 (5/9 är slutsåld står det på hemsidan). Prisex: 4710 kr för 2 pers. med buffet på utresan och skaldjursbuffé på hemresan, båda bufféerna är inkl. vin, öl, läsk och kaffe. Samt logi i en B2 insides standard-hytt. Frukostar och ev. lunch sista dagen kostar utöver detta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier