Sommarkryssning med Viking Cinderella dag 1

Dag 1 på vår sommarkryssning fick en dramatisk start, efter incheckning i våra komfortabla hytterViking Cinderella, gjorde vi oss snabbt iordning och gick till restaurang ”the buffet” där vi var inbokade för kvällen.

Det var både mer folk än väntat på plats och vi satt även mycket närmare andra än väntat. Jag trodde inte vi skulle behöva dela bord med andra alls, än mindre att vi skulle ha så nära till nästa bord att jag skulle bli tvungen att stå på tå och dra in magen för att komma förbi. Några två meter var det då inte. Snarare 30 centimeter.

Fin utsikt hade vi i alla fall och maten var god.

Vi satt vid ett långsmalt fönsterbord för åtta personer. När alla platser såg ut att bli upptagna (det vill säga, inte en enda tom plats mellan sällskapen) reagerade alla tre sällskap vid bordet. Jag tog tag i bordssituationen, kallade på personal och bad dem placera om några av oss.

Jag antar att det bara var ett misstag, och det mellersta sällskapet flyttades, men trots att det blev en plats tom mellan oss och paret längst ut kändes det ändå inte helt bra. Särskilt inte när damen nyste mitt under middagen.

Eftersom det var mycket folk bar vi mask när vi hämtade mat men tog av dem när vi satt vid bordet. Såvitt vi kunde se var vi ensamma om att göra så. Det fanns gott om handsprit och skyltar med uppmaningen att använda dessa innan man tog mat, men folk höll inte avstånd och såg heller inte särskilt brydda ut.

Första kvällens buffetmiddag

Barnen hade en egen Ville Viking-buffet vilket förstås var toppen, själv plockade jag på mig av räkor och lax och kål i olika former och en potatisgratäng med lagrad ost som var riktigt god. Kul var det också att se att Viking Line har fortsatt med det vegetariska och klarar att hålla fanan högt vad gäller detta. Jag hittade flera gröna favoriter plus att den kryddstekta laxen var ett kärt återseende från tidigare års julbord! Den skärgårdsbuffet vi åt är skapad i samarbete med Svenska Kocklandslaget och bjöd på många olika läckerheter.

Värt att nämna är också att drycken, även vin och öl, ingår hos Viking Line på deras sommarkryssningar (vilket inte är fallet hos konkurrenten Silja Line). Och även om det inte var något vin jag ville ta om av kändes det ändå som en kvalitetsstämpel att de inte hymlar med vad de serverar utan att man kan se boxarna. Vår servitör på Silja avslöjade att buffetvinet hos dem vanligtvis kommer på 20-liters dunkar….

Många lekrum för aktiva barn

När det var dags för desserterna hittade vi först bara glass, sås, krossad choklad/nötter eller marshmallows. Inget som föll mig på läppen även om barnen var mer än nöjda. 🙂

Men så fick jag syn på en skylt där det stod att ”ett urval av fartygets pastry chef” skulle serveras vid bordet. Efter en avstämning med en servitör fick vi in varsitt fat med fem olika desserter! Alla hittade sin favorit och snart hade alla fått sitt dessertsug stillat!

Nu hade barnen suttit stilla länge nog och bad att få se lekrummet. Som visade sig vara flera. Precis som alltid sommartid hade konferensutrymmena på Cinderella förvandlats till lekrum. Varje rum hade sitt tema, från ritrum och pingisrum till rum med hoppborg och minigolf (för extra slant). Det var toppen och hit tog barnen sedan ofta sin tillflykt under kryssningen. Konferensen ligger på däck 9.

Våra killar hoppade i hoppborgen, hittade olika djur som gick att rida på från en stor zebra till ett lejon. Det fanns även andra leksaker plus ett slags fotbollsspel vi sett tidigare år på Rosellas utomhusdäck. Här sitter man mitt emot varandra vid ett transparant bord och har ett mål under sin stol. Jättekul spel som dessutom är aktivt utan att behöva en hel fotbollsplan.

Ett tips också för dem som inte har barn men gillar att shoppa kläder; missa inte att gå in i denna avdelning ändå eftersom det finns en outlet-butik här med kläder!

Taxfree och hyttmys

En sväng ut på däck hann vi också med, och att titta in i taxfree-butiken. Vi hade visserligen redan gjort en så kallad ”Pre-order” vilket kändes smidigt när vi ändå hade med bilen ombord. Men allt finns inte att beställa online i förväg plus att vi ändå var nyfikna på ombord-butikens utbud. 😉

Vi hade sådan tur med klara kvällar och fina solnedgångar – klart man måste ut på däck för att njuta då!

Med barn kunde det varken bli barhäng eller nattklubb så efter shoppingen gick vi alla tillbaka till våra hytter. Där mös vi med lite godis framför tv:n till Allsång med Benjamin Ingrosso, något vi aldrig brukar titta på annars, haha!

Det blev en lyckad dag 1 ombord på vår sommarkryssning – här kan du läsa om dag 2!

Följ gärna Seafun på Instagram, Facebook och Youtube också. Tack!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier