MSC Bellissima, vårens första invigning i Southampton!

Hade det varit 20 grader varmare hade jag varit först att slänga mig i MSC Bellissimas läckra ”Atmosphere Pool”!

Den som varit uppmärksam har redan läst – här eller på min instagram (@seafun.se) – att jag spenderade helgen i Southampton för invigningen och dopet av MSC Bellissima som jag var inbjuden på. Det nya fartyget är det 16:e i MSC Cruises unga flotta, och det andra i Meraviglia-klassen.

Meraviglia-klassens andra fartyg

Förra våren kryssade jag en vecka i Medelhavet med just MSC Meraviglia, därför hade jag bra koll på fartygsklassen och visste på ett ungefär vad som väntade, kunde hitta ombord och så vidare. Dock fanns förstås flera nyheter och helt identiska är ju aldrig två systerfartyg. Ofta har det redan skett förbättringar plus att man alltid lägger till några nyheter som skiljer dem åt.

LED-taket över promenaden finns på båda MSC Meraviglia och MSC Bellissima. Foto: Heidi Rovén.

En av de stora nyheterna på MSC Bellissima är den personliga kryssningsassistenten ZOE som finns i alla hytter. Tänk er en Google Home till havs ungefär. Mer om den i separat blogginlägg.

Zoe är speciellt framtagen för MSC Bellissima och finns i varje hytt. Foto: Heidi Rovén.

Andra nyheter är utökat samarbete med kända stjärnkockar (bland annat Ramon Freixa, Raymond Blanc och Harald Wohlfahrt), nya restaurangkoncept (som spanjoren Hola! Tapas bar och franska L’Atelier Bistrot).

Ett nytt Virtual Reality-spel från Ubisoft och Triotech finns också liksom fyra nya barn/familjeaktiviteter, bland annat en ny magikväll i barnklubben och en ny familjeaktivitet i sporthallen.

På Sportplex kan man spela både basket och andra bollsporter. Foto. Heidi Rovén.

För en full recension av fartyget, klicka här!

Från gåslever till chokladpraliner

Så till min personliga upplevelse! Att kryssa från Southampton innebär att man flyger till London och tar transferbuss till Southampton vilket tar, om trafiken flyter på, cirka 1,5 timme. Väl framme mötte stora banderoller och väggar att låta sig fotas mot. 🙂 Jag hade lämnat Stockholm med näst intill första bästa flyg och kunde gå på fartyget strax efter att incheckningen hade öppnat. Två nätter ombord – här fanns ingen tid att förlora! 🙂

Äntligen på plats, redo att gå ombord!

Första dagen tog jag mig runt fartyget i timmar och fotade, upptäckte, spanade in allt nytt! Alla specialrestauranger var öppna och hade dukat upp smakprover från sina menyer. Ett perfekt tillfälle alltså att få inblick i varje restaurangs stil och smaker. Och jag kan avslöja att allt smakade suveränt!

Särskilt köttet i Butcher’s Cut och delikatesserna i den franska restaurangen L’Atelier Bistrot föll mig på läppen. För att inte tala om chokladpralinerna på Café Jean Philippe Maury…mmm! Mer om allt ätbart i ett separat inlägg.

Middag och show

På kvällen serverades en god middag i en av huvudrestaurangerna. Jag valde en trio på anka med gåslever, ravioli (klart man måste testa pastan på ett italienskt rederi…den var lite för al dente för min smak men god), lamm och en dessert som var så dekadent att hälften varit nog (jag skojade med mina bordsvänner att hade de inte varit där hade jag tryckt i mig allt! 😉 ).

”Trilogie de Canard”, foto: Heidi Rovén.
Hemgjord ravioli med parmesan, foto: Heidi Rovén.
Roasted New Zealand loin of lamb. Foto: Heidi Rovén.
”Chocolate tonga bean tart”, foto: Heidi Rovén.

Kvällen avslutades – för min del i alla fall – med en show i London Theatre med MSC’s egna artister som var väldigt duktiga. Jag blir lätt rastlös när det gäller shower, de får inte bli fånigt flaxiga utan måste vara riktigt bra för att jag inte ska gå och göra något annat, men här satt jag kvar och lät mig underhållas hela showen ut. Ett gott betyg alltså. 🙂

Show i London Theatre ombord på MSC Bellissima, foto: Heidi Rovén.

Plötsligt avbrott, lokalen utrymdes!

Dag två var den stora dagen för dopceremonin. Efter ännu en dag med upptäcktsfärder ombord samt en presskonferens med rederiets VD Gianni Onorato och styrelseordförande Pierfrancesco Vago, var det dags.

Gianni Onorato, VD för MSC Cruises, berättade om rederiets nyheter och om fartyget MSC Bellissima. Foto: H. Rovén.
MSC Cruises samarbetar med UNICEF och ser till att de bidrag deras gäster ger når fram till behövande.

Den skandinaviska truppen möttes i champagnebaren för en fördrink innan det var dags att gå av. Ja, fartyget låg faktiskt i hamn under hela helgen och själva invigningsfestligheterna gick av stapeln i ett enormt tält som var uppbyggt på kajen.

Åsa Elmcrona. marknadschef för MSC Cruises i Sverige, i svart långklänning i mitten flankerad av diverse vackra damer från resebyråer och finsk resepress. Foto: Heidi Rovén.

Vägen dit gick igenom en blå gång kantad av intressanta kryssnings- och fartygsbilder. På ett ställe fanns en selfievägg att plåta sig mot vilket vi så klart gjorde. 😉

Från vänster; jag (Heidi Rovén), Åsa Elmcrona (MSC) och Inka Khanji (Rantapallo).

Sedan tog vi plats och efter vad som kändes som en evighet var alla på plats och ceremonin kunde börja. Scen, arrangemang, artister och alla framträdanden var superproffsigt genomfört, även det faktum att Pierfrancesco Vago faktiskt avbröt det hela mitt i!

Mateo och Andrea Bocelli sjöng ljuvliga toner, foto: Heidi Rovén.
Smakprov på akrobatik från Cirque du Soleil som MSC Cruises samarbetar med. Foto: Heidi Rovén.

Rederiet satte säkerheten först

Jag hade redan sneglat uppåt taket där vinden slet i duken och de tunga metallramparna med lampor skallrade. Det kändes inget vidare att sitta där under…Just det fick vi då också veta var anledningen till att man av säkerhetsskäl ville flytta in hela eventet ombord. Snopet, visst, efter all väntan fick alla festklädda plötsligt resa sig och trängas tillbaka genom gången igen.

Ljusramperna skakade oroväckande och alla (förmodligen tusentals) gäster fick lämna tältet mitt under invigningsceremonin! Foto: Heidi Rovén.

Samtidigt var det också imponerande att ta det obekväma beslutet och låta gästernas säkerhet gå först (snacka om rätt beslut av ett kryssningsrederi, eller hur?!?! ). Jag tyckte det var jättebra gjort.

Gudmor Sophia Loren på MSC Bellissima, pressbild.

Istället mötte Sophia Loren, gudmor till MSC Bellissima, publiken på en gång tvärs ovanför promenaden. Champagneflaskan kraschade mot skrovet som sig bör och det samt efterföljande fyrverkerier visades på LED-taket ovanför promenaden. Lite annorlunda men en bra ”plan b” som Vago uttryckte det.

Flott galamiddag av stjärnkocken Raymond Blanc

När publikens applåder tystnat fortsatte vi alla mot respektive restaurang för en riktig galamiddag! Efter att vi hade blivit presenterade för och hört om MSC Cruises nya kocksamarbeten var det med vässade sinnen jag satte tänderna i följande flotta meny;

  • Brittany Blue Lobster tail; grillad hummer med en fräsch korianderkryddad kompott på exotisk frukt.
  • Hemgjord ravioli med Périgaux tryffel och pumpa; fylld med getost och amaretto, pistaschnötter, timjan och valnötsolja.
  • Truffled tenderloin of Angus beef (oxfilé), oxtail glaze & Albufeira sauce, till det endiver fyllda med trumpetsvamp och mousseline på yukonpotatis.
  • Dark Chocolate pyramid; den pampiga efterrätten var en superelegant mörk chokladpyramid på nötmarängbotten och frasiga guldkulor fylld med en underbart krämig kastanjekräm.

Jag önskar att ni hade kunnat vara med och smaka allihop för det var vansinnigt läckert!

Ingen illusion men vilken kväll!

Från restaurangen fullkomligt rullade vi vidare mot kvällens show där sångaren Leee John (who? Jo han med dunderhiten ”It’s just an illusion” på 80-talet ni minns?! Sångaren i gruppen Imagination…) fick hela teatern att stå upp, klappa i händerna och dansa!

Leee John, f.d. sångare i bandet Imagination, uppträdde på MSC Bellissima. Foto: Heidi Rovén.

Det var med ett leende på läpparna jag lät huvudet landa på min mjuka kudde i min fina hytt den kvällen…”What a night” för att citera titeln på en annan discohit om än 20 år tidigare (innan jag var född faktiskt för den som nu tror att jag är helt färdig för rullatorn hahaha!).

Boka nästa MSC-kryssning nu med rabatt!

Lika lycklig men med lätt Askunge-känsla, var det nästa morgon dags att gå av och möta verkligheten igen. Det goda nyheten är att fartyget väntar på alla som vill upptäcka det, såväl i Medelhavet sommar som i Mellanöstern i vinter. Priserna ligger från cirka 5000 kronor per person för en 7-nätters kryssning. Kika in på deras hemsida så finns också aktuella erbjudanden och kampanjer som ger rabatt.

Pressbild MSC Cruises.

Slutligen, någon av er kanske la märke till rubriken. Vårens första invigningshelg i Southampton. Inte bara knopparna slår ut och blommar om våren, så gör också många nya kryssningsfartyg…! Om ett par månader ska jag dit igen. Ni hänger väl med? 😉

2 kommentarer på “MSC Bellissima, vårens första invigning i Southampton!

    1. Oh yee I wish I could tell you! No idea, you have to ask the cruise line or the agency where you booked. My experience however says that it’s usually the second night and the night before the last night. But please double check onboard if it’s important for you! Have a great cruise!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier