Påsklovskul på Östersjön 2019

Tacksamma Östersjön! Har man inget annat skoj för sig kan man alltid lita på att såväl rederier som destinationer anordnar skojigheter för stora och små. Här har vi tagit oss en titt på vad som händer till havs under påsklovet. För dem som vill kombinera med något roligt besök i land har Viking Line och Silja Line/Tallink även olika upplevelsepaket anpassade för familjer.

Påsklovskul hos Viking Line

Under påsklovet satsar rederiet extra på sina kryssande familjegäster. Ombord finns då massor av underhållning speciellt för barnen. Bland de aktiviteter som erbjuds finns barnbingo, bollhav, lekrum – och självklart dyker skeppskatten Ville Viking upp för att sjunga och dansa med barnen. För tonåringarna finns spel och tävlingar.

Foto: Tuukka Ervasti/Viking Line.

Exakt hur lovprogrammen ser ut skiljer sig mellan de olika fartygen (Viking Cinderella har ett begränsat utbud). Seafun har varit med om att de haft såväl uppblåsbara hoppborgar, barnteater, biorum som självlysande minigolf och annat skoj (som Briotågbana för de mindre och annat).

Foto: Tuukka Ervasti/Viking Line.

För några intryck, kika gärna på vår senaste film från en Familjekryssning med Rosella. Det finns också en barn- & familjerubrik i vår recension av Viking Gabriella som går till Helsingfors. Väl där missa inte ett besök på SeaLife eller intilliggande Borgbacken, Finlands äldsta nöjespark.

Kort om priser för barnen

På familjekryssningar från Stockholm till Åland, Åbo, Helsingfors och Tallinn kryssar alla barn under 12 år gratis. Barn under 6 år äter även gratis i buffén.

Den som vill att barnen ska kunna dricka sig otörstiga utan begränsning hela kryssningen, kan också köpa Ville Vikings armband som förutom fri dryck inkluderar glasspinne, Ville Viking-glas samt en överraskningsgåva. Pris 88 kronor per barn t o m 11 år.

Påsklovskul hos Birka Cruises

Birka satsar på att bjuda kryssande familjer på en miniversion av musikalen Äventyret Aladdin (producerad av Dröse & Norberg, dem som bland annat satte upp Djungelboken som vi var och såg i vintras). Häftigt då musikalupplevelsen hos Birka ingår utan extra kostnad! Föreställningen är 45 minuter lång och spelas på återresan.

På utresan händer mycket, från Biankas Äggjakt & Råttornas Påskrace till pingisturnering och familjedisco. Birkas maskot Bianka är förstås med liksom de busiga Skeppsråttorna. Hos Birka kan man vänta sig sång och musik, godisbingo, massor av filmvisning och mycket mer. På en kryssning fick vi faktiskt följa med ner till deras godislager och smaska så allt kan verkligen hända ombord!

På Terrassen finns sol och värme för den som vill (bokas och kostar extra), medan de lite större barnen har sitt eget häng med pingisbord, fotbollsspel, WiFi och X-box Kinect. Observera att Birkas lekrum på däck 5 är borttaget men att de under lov brukar omvandla sin konferensavdelning till pysselhörnor, bio, tonårshäng med mera.

Vill du ha några intryck från hur det kan vara ombord på en lovkryssning kan du titta på en film vi gjort efter en tidigare påsklovskryssning här:

Kort om priser för barnen

Barn upp till 5 år utan egen bädd kryssar och äter gratis i restaurang Sjösalen (buffén). Barn 0-11 år får 50% rabatt på ordinarie busspris liksom på middagsbuffé, lunchbuffé och frukost i restaurang Sjösalen.

Påsklovskul hos Silja Line/Tallink

Även här erbjuds förstås en massa skoj ombord för hela familjen. Kryssningsprogrammen för barnfamiljer skiljer sig lite åt beroende på destination och fartyg, men räkna med disco, tävlingar, ansiktsmålning, påskäggsjakt med mera.

Alla fartyg har någon form av lekrum och på Baltic Queen, Silja Symphony och Silja Serenade kan hela familjen även ta sig ett bad. På Silja-linjerna kan man träffa sälen Harry, Mumin & Lilla My. På Tallink-fartygen är det den estniska barnfiguren hunden Lotte som dyker upp.

En spännande påsklovsspecial är att man satsat på ett Escape Room på fartyget Romantika som går till Riga. Aktiviteten är gratis, tar en halvtimme och man kan vara max 6 personer. Både Riga- och Tallinnlinjen har ”circus workshop” för den som vill testa på livet som cirkusartist. På Galaxy kommer Robin Stjernberg att uppträda den 19 april.

Här kan du läsa om Silja Land och hur det är för familjer på Aqua spa i Tallinn!

Kort om priser för barnen

Barn mellan 0-5 år äter gratis i buffén.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier