Tallinns bästa familjespa; Aqua spa!

Aqua spa ligger inne på Tallink Spa och Conference Hotel, ägt av Tallink. Foto: Heidi Rovén.

När vi senast var på gruppresa till Tallinn med flera andra familjer och totalt åtta barn förstod jag att barnen inte skulle vara lika roade av stads-sightseeing som vi vuxna! Eftersom bad och vattenlek alltid brukar gå hem såg jag till att planera in det i programmet.

Några av oss på väg in…

Det slutade med att barnen fick mer tid på sig att bada än de vuxna fick på sig på Tallinns julmarknad 😀 men ingen klagade i alla fall (och jag försöker memorera hur lång tid saker tar till nästa resa 😉 ).

Så framåt eftermiddagen när vi var ganska blöta och nedkylda av det slaskiga vintervädret på julmarknaden styrde vi stegen mot Aqua spaTallink spa & Conference center.

Detta är Tallink-gruppens eget hotell och de har en riktigt bra badvärld där hela familjen är välkommen, eller som i vårt fall: fyra hela familjer!

Handduk och badkläder kunde hyras på plats för dem som inte hade med sig det och sedan var det bara att gå in och byta om.

Som det badades! Barnen hoppade, dök, plaskade, stänkte, busade och lekte. Man blev glad bara av att titta på dem!

Massor av vattenlek och bus

Badet är stort med flera pooler, både ute och inne, vattenfall och ”grottor”, en ström och två jacuzzis. Det finns även poolbar och en grund barnpool som är varm och go. Och på det; flera olika bastur plus en hel behandlingsavdelning!

Två lyckliga sjuåringar med en hjälte-pappa! 😉 Foto: Heidi Rovén.

Några av papporna ställde också upp och lät sig klättras på och ”dränkas”, vilket var mycket uppskattat!

I sällskap av barn får man tåla att bli nedstänkt! 🙂

Alla turades om att bada, basta och någon av ”mammorna” gick till och med iväg för att unna sig en massage – så rätt! Själv satt jag ett par omgångar både i torrbastun och i ångbastu. Totalt finns fyra riktigt bra bastur (även hamam).

Med olika djup, fall, strömmar och pooler kunde kidsen sysselsätta sig lääääänge! Foto: Heidi Rovén.

Det blev ett lyckat besök som passade alla åldrar med många timmars lek och njutning. Nyduschade och uppvärmda av alla bastubesök återvände vi sedan till vårt fartyg Baltic Queen lagom i tid för att hinna byta om till middagen på ryska restaurangen Alexandra.

Mer om resten av kvällen och hemresan i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier