I söndags eftermiddag gled Birka Stockholm in i Stockholms hamn igen efter en premiärtur upp till Sundsvall. Temat på specialkryssningen var skidåkning och resan gick under namnet SkiCruise. Seafun var medbjudna på den nära två dygn långa kryssningen. Nu tänkte jag berätta för er som spenderade helgen i land hur det var, så häng med!
Med mig hade jag väninnan Anna. Strax före kl 16.00 hoppade vi ur taxin och kånkade in ryggsäckar, skidfodral, pjäxbagar och jag vet inte allt i Birkas terminal. Att checka in skidorna gick smidigt (vi hade med oss egen utrustning för att slippa lägga tid på skidhyra) och snart var vi installerade i våra fina Seaview premium-hytter och kunde pusta ut – kryssningen kunde börja!
After work med kryssningsknep
Vi följde programmet och efter en obligatorisk säkerhetsövning började after work-underhållningen både i den nyrenoverade Lobbyn och Seglarbaren. Stämningen var bra men förtjust som jag är i Terrassen hängde vi hellre där, det är fint ljus och så mysigt under vinrankorna. 🙂
Så mycket till förfest kan man inte påstå att det var där, men ett gäng glada killar ville gärna att jag skulle fota dem när de gjorde bomben i poolen (!). Jag varnade dem (det är inte svårt att lista ut att man inte får det) men de envisades och jag tog bilden. Och självklart blev de tillsagda. 😉
Den enda blöta aktivitet vi själva ägnade oss åt var att skåla in kryssningens start med varsitt glas. Då upptäckte vi samtidigt ett otroligt smart kryssningsknep som jag berättar mer om här; hur man njuter av ett glas Chablis Premier Cru eller annat kvalitetsvin för en spottstyver. Missa inte att läsa det!
Medan kvällen fortsatte med föreläsningar om såväl skidåkning som Sundsvalls historia botaniserade vi runt i taxfreens alla kampanjerbjudanden där de också demonstrerade sminkteknik och hjälpte kunder att bli (ännu) snyggare inför kvällen. Vi höll aldrig på att komma därifrån då det fanns mycket att kika på för två shoppingtörstande damer som oss, men plötsligt närmade sig klockan middagsdags och vi fick slita oss. 🙂
Trerätters med norrländska förtecken
Precis som på Birkas andra långkryssningar ingick maten även denna gång; två frukostar (varav en brunch) och två middagar, lördagslunchen fick man lösa själv då man var iland i Sundsvall.
Kryssningen hade två middagssittningar; en tidig vid 17.30 och en sen vid 20.30. Den tidiga var för tidig tyckte vi och den sena var lite sen…jag var utsvulten bokstavligt talat när det var dags att sätta sig till bords!
Första middagen bestod av följande trerätters meny;
- Norrländsk brynt älgråbiff med granskottsmajonnäs, friterad lök, sallad med kapris, picklad trumpetsvamp samt hjortron.
- Sotad fjällröding med blomkålsterrin, bakade norrländska rotfrukter, smörsås, forellrom och sallad på vinteräpple och selleri.
- Färskostpannacotta med kardemumma, hjortrongazpacho, chokladjord och fluid på vit persika.
Som ni förstår gick det ingen nöd på oss. 😉 Särskilt rödingen blev jag väldigt glad åt då det är en av mina favoritfiskar. Älgråbiffen blev ingen favorit hos någon av oss även om smakkombinationerna var lyckad med kaprisen och övriga tillbehör. Desserten var fin!
Välkomstdrink och underhållning i Backstage
Efter middagen begav vi oss till nyrenoverade Backstage där alla bjöds på ett glas mousserande vin och showmedley med Birkas nöjesvärdar.
Vi stannade också och lyssnade på bandet Smalare än Thord som fick igång publiken bra. Vår kväll blev dock tidig, vi ville ju vara i form inför anlöpet i Sundsvall nästa dag med skidutflykt och lite annat på programmet!
Ombord fortsatte underhållningen till långt in på småtimmarna med trubadurer och DJ’s både i Lobbyn, Backstage och uppe på Terrassen.
Vill ni läsa om vår skiddag i Sundsvall – håll utkik efter nästa inlägg!
Ꮋi theгe I am so happy I found your web sіte,
I really found you by accident, while I was lоoking on Yahoo fοr something else, Anywaуs I am here now and would just like to say thanks for
a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t haѵe time to lօok over it
all at thе minute but I have bߋokmаrked it and also
added your RSS feeds, so when І have time I ᴡill ƅe back to read a lot more,
Please do кeep up the superb jo.