Till Tallinn utan pass kan bli en dyr historia

Vi höll på att missa vårt fartyg Silja Symphony i Värtahamnen!

Så i fredags var det då dags för hela lilla kryssningsfamiljen att bege sig ut på Östersjön. På programmet stod en triangelkryssning från Stockholm till Helsingfors med Silja Symphony, en dag iland och vidare till Tallinn med nya Megastar för att sedan stanna en natt där och dagen därpå fortsätta hem igen till Stockholm med Baltic Queen.

Vi glömde passen

När vi rullade fram med bilen till incheckningen i Värtahamnen slog det mig plötsligt; passen! Vi hade glömt våra pass! Vi körde fram till luckan men insåg snart att vi förlorade tid på att orda med tjejen i luckan. Hon kunde inte lova att de skulle släppa på oss när vi kom tillbaka, men rådde oss ändå att vända hem igen efter passen; att stå utan pass i Tallinn kunde bli en dyr historia. Böter på 500 euro gissade tjejen i luckan.

Vi var redan lite sena och räknade ut att med lite tur kunde vi hinna på 45 minuter fram och tillbaka igen (tur att vi bor relativt nära!), men som sagt – med lite tur. Och sedan skulle fartyget fortfarande ha öppet för ombordkörning…Det blev en nervpirrande färd hem. Väl framme sprang jag in, högg passen och kastade mig ut i bilen igen.

Sista bil ombord

Tillbaka i Värtahamnen! I samma sekund som vi rullade fram till luckan fick tjejen där en fråga via sin walkie talkie om hon hade fler bilar att släppa på. Jo, en, svarade hon. Det var alltså med ett par sekunders marginal vi rullade på fartyget som allra sista bil!!! Puh, vi klarade det och påskresan var räddad!

Med några sekunders marginal rullade vi ombord! Foto: Heidi Rovén

Här kan du läsa en annan tokig historia då vi var sena till ett kryssningsfartyg på Madeira!

En kommentar på “Till Tallinn utan pass kan bli en dyr historia

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier