Vår svit på Mariella med premiumfrukost

Sängen var riktigt skön! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Senaste kryssningen avgick med Viking Line och deras Helsingfors-fartyg Mariella. Som alltid tycker jag det är roligt att berätta om allt jag upplevt och nu har vi kommit till hytten vi hade.

Förra gången jag kryssade med Mariella hade vi flera olika hytter på resan, bland dem en svit. Denna gång hade vi också en svit men en annan vilket förstås var spännande! Totalt finns 15 olika hyttkategorier ombord, från enkla budgethytter utan fönster till nyrenoverade Seaside Comfort och Seaside Premium.

Inredning och ”extras”

Det är alltid lika spännande att få uppleva det bästa Östersjön har att bjuda på, här i form av en 40 kvm stor flerrumshytt med hall, sovrum med skrivbord åt höger och vardagsrum med bäddbar soffa och fåtöljer, skrivbord samt tv till vänster samt två fönsterförsedda toaletter (det ena med dusch).

Det gäller att gilla brunt dock…här fanns mer än fyra nyanser… Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Vardagsrumsdelen är verkligen rymlig. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Så här såg badrummet ut, härligt med fönster även här. Foto: K. Scheiderbauer.
Sviten hade även en extra, separat toalett. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vid ankomst väntade ett stort fruktfat samt att man som i alla bättre hytter förstås hade fri bar; här med öl, läsk, vatten samt en 75 cl-flaska av fartygets mousserande vin Mezza.

Fruktfat ja, men ingen choklad. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Viking Line bjuder också på en necessär med kropps- och hårprodukter i de bättre hytterna, producerade av Rituals.

Premiumfrukost

Ytterligare en trevlig sak som ingår när man bor i Premium-hytterna och sviterna, är Premiumfrukost i à la carte-restaurangen. Det här sätter förstås extra guldkant på kryssningen!

En hörna av Food Garden, Mariellas á la carte-restaurang. Foto: Heidi Rovén.

Utbudet var bra med såväl gott om kalla som varma alternativ, yoghurt, massvis med pålägg, brödsorter, sill, rom och skagenröra. Omelett, korv, pajbitar och pannkaka liksom min favorit karelsk pirog (torr som en skorpa första morgonen, perfekt nästa).

En dos c-vitamin var inga problem att få på denna frukost… Foto: Heidi Rovén
Härligt med nybakat bröd av olika slag – och croissanter är ju ett måste på en lyxfrukost. Foto: Heidi Rovén
Frukosten har långa rader av pålägg och kallskuret. Foto: Heidi Rovén
Pajen med spenat var väldigt god. Foto: Heidi Rovén

Det fanns även princesstårta, wienerbröd, kakor liksom juicer och förstås kaffe/te. Ville man ha lyxigare specialkaffe ingick det också (love it!) och det var bara att beställa både en och två espresso om man ville…förmodligen hade de ej sagt nej vid en tredje heller!

Lite ”frukostdessert” gick också ner. 😉 Foto: Heidi Rovén
Min drömfrukost: lax/räkröra, karelsk pirog med äggsmör, omelett…och espresso till! Foto: Heidi Rovén.

Frukost på sängen – en möjlighet

Den som verkligen vill mysa i hytten och dra sig kan också beställa sin lyxfrukost till hytten. Då måste man säga till kvällen före, innan klockan 22 tror jag det var. Att få sin frukost serverad i hytten har vi testat på Cinderella men denna gång gjorde vi inte så.

Inbjudande, eller hur? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Om ni vill få ett mer svepande och levande intryck av hytten ska ni spana in vår lilla 50 sekunders film på instagram (@seafun.se). 🙂

3 kommentarer på “Vår svit på Mariella med premiumfrukost

  1. Vet inte jag.. Hytten känns.. ja… konstig.. Ungefär som ett konferens rum där man helt plötsligt ska sova. Hemtrevnad lika med noll. Jag får inte känslan av en hytt där jag skulle vilja bo. Sterilt. Och badrummen ( säkert nyrenoverade ) känns snarare gamla med den bruna klinkersen på golvet. Och handfatet som är helt feldimensionerat i jämförelse med fönstret. Och något grönt spret i kruka hade verkligen inte skadat. Å tänk vad skönt det hade vart med en riktigt stor bön-kudde eller vad den heter ( dom där stora ”säckarna” med små kulor som är så sköna att sitta i ) istället för sterila fåtöljen – att gona ned sig i efter en lång promenad i stan?

    1. Vet inte om jag håller med om ”bönkudden” (haha trodde först du menade något religiöst innan jag hängde med…! :-D) men just brunt i många nyanser kanske inte är det mest upplyftande. Jag tror jag är lite skadad på så sätt att jag inte förväntar mig mer på Östersjön helt enkelt! Vilket kanske är dumt. Men i alla fall, med tanke på det du (be)skriver…tänker mig att du skulle gilla något mer i den här stilen kanske…? https://seafun.se/blogg/coola-miljoer-pa-celebrity-reflection/

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier