Vilken julcirkus! Seafun låter 24 testare betygsätta Vintersmak!

Kökschef Glenn står beredd att öppna dörrarna till deras magiska vintervärld med julbord.

Jag tittar ut. Det regnar och de träd och grenar som hela veckan stått där blickstilla har nu börjat svajja. Typiskt! Jag som ska ut till havs… Nåja, med ett par Calma-tuggummin i väskan får vi hoppas att det löser sig!

Denna gång – efter två korta nordeuropeiska turer nyligen till Southampton – är det dags att guppa runt på Ålands hav. Jag ska testa Birka Cruises version 2019 av Vintersmak – deras magiska helhetskoncept juletid!

Med mig har jag inte bara min man eller egna familjen denna gång. När Seafun testar gör vi det ordentligt. Eller vad sägs om 24 testare i spridda åldrar som alla bänkar sig ikväll vid julbordet och framför julshowen (som i år är en julcirkus)?! 😀

Vintersmak anno 2019

Startskottet gick i onsdags, men jag ville låta kökslaget värma upp ordentligt och komma i form först. Ni har väl sett den underbara reklamfilmen? Så bra och rolig!

Självklart har jag förhört mig lite också om årets version, vad som ligger bakom och vad vi kan förvänta oss. I år har de satsat på sagomystik. Istället för en gran-allé får vi gå genom en ljusallé denna gång. Det omtalade magiska vintervita ljusgnistret ska finnas kvar men med lite andra tillbehör i år.

I Sjösalens runda parti tronar till exempel ett sagoträd med mystiska föremål i grenverket. Vad försöker de säga? Hur har de hamnat där? Har tomten kanske tappat dem från sin släde på himlavalvet? Kanske vill man slå sig ner på parkbänken och fundera en stund…

Under tiden basar Glenn i köket och ser till att hans kockteam är vältränade, att armrörelserna sitter där de ska. I år rullar de nämligen alla köttbullar själv, och det lär bli en del fram till jul…! Faktiskt hela 250 000 beräknar de. Julbordet lär digna som tidigare år och jag ser fram emot att hitta såväl tidigare favoriter som kanske någon ny.

En julcirkus utan dess like!

Jag drog en lättnadens suck när jag fick bekräftat att godisrummet är kvar också – med 13 barn med på resan hade jag ju annars varit årets mest impopulära om jag sålt in något som sedan inte fanns, hahaha! Nu lär det kanske bli det motsatta, hehehe… 😉

Beroendeframkallande; ingen jul utan ett besök i Birkas godisrum (här från 2018). Foto: Heidi Rovén.

Som en skön avslutning slår vi oss ner i Backstage och låter maten sjunka medan vi låter oss bli underhållna av den nya julshowen. Jag har fått veta att den i år består av två delar; en humoristisk och en mer ”seriös” eller kanske man ska säga traditionell. Christmas Circus är namnet och som ni Birka-fans kanske direkt kan ana så har alltså en del av gycklarna från julbuffén i år flyttat in till showen och ordnar julcirkus.

Det lär bli ett späckat nästan-dygn, och bara de där november-vindarna håller sig lugna ska nog allt gå bra. Håll tummarna och håll utkik, självklart återkommer jag så snart jag kan och berättar allt om kryssningen.

Om du är nyfiken på hur tidigare julbordskryssningar med Birka sett ut kan du klicka in här för 2014, här för 2016, här för 2017 och här för 2018. Juletid 2015 fick det inte plats någon julmat i magen för då skulle jag precis föda barn, därav ”glappet”! 😉

ps. Häng gärna med på instagram under vår kryssning; @seafun.SE

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier