Bad, klarblå himmel och fisklunch

_mg_4956_1

Jag skrev just på instagram att ”tänk att det kan vara en bra grej att överge paradiset”…för det är ju just vad Birka har gjort med den nya stilen på deras däck 10, numera kallat Terrassen by Birka. Och det är jättefint.

_mg_4964_1

Tidigare hade detta sol- och pool-område – kvällstid disco  – en karibisk stil och gick under namnet Paradise beach. Nu är det ”Medelhavet-möter-nordisk-skärgård-under-vinrankorna” som gäller. Palmerna är således borta och möblemanget helt nytt.

En jacuzzi har fått stanna (av tidigare två) liksom de stora artificiella solarna samt poolen i mitten lång nog för ett par simtag. Väl i är man glad att det inte går att simma så mycket mer, den är iskall!

Varmare är dock bubbelpoolen som är skön att sitta i, dessutom fungerar hela området bättre nu då den tidigare baren (där man också hämtade ut sitt badarmband, mot betalning) nu är ett avskilt vinprovarområde. Den stora baren ligger utmed ena långsidan nu och omklädningsrummen som ligger kvar på tidigare plats får det lugnare. Trots att allt precis som förut sker i samma lokal så är det ändå mer separerat. Jättebra.

Att bada kostar 120 kronor för en timme inklusive bastu och en stund i solen. Bastun finns i omklädningsrummen och är verkligen härlig med stora fönster och havsutsikt, i alla fall från damernas. Nästan alla i vårt sällskap badade och hade det skönt och vi verkligen njöt!

birka-pa-dack

Njöt gjorde vi också ute på däck i det fina vädret under kryssningen liksom av den avslutande lunchen ombord.

_mg_4998_1

Lunchen åt vi på det som kallas Bistro Bakfickan och ligger lite innan Compagniet. Bland det som beställdes in fanns caesarsallad, burgare, fisksoppa och köttbullar. Själv åt jag röding som är en fiskfavorit.

Lite taxfree-shopping hann vi också med förstås innan det var dags att kliva av, och som vanligt känns det där dygnet till havs som om man varit borta betydligt längre.

Vi var väldigt nöjda med vår skaldjurskryssning med glatt umgänge, god skaldjursbuffé och dryck, bad och shopping! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier