Costa ska bräcka Oasis

NewCostaShipsLNG2
Ungefär så här ska de nya Costa-fartygen se ut som kommer att bräcka Oasis of the Seas vad gäller passagerarkapacitet. Bild: Costa Cruises.

Costa Cruises släppte nyligen nyheten att de placerat en order på två nästa-generations-fartyg hos Meyer i Åbo, Finland.

Fartygen kommer att ha den största passagerarkapaciteten i världen, med plats för 6600 gäster. Det betyder att de planerar att bräcka Oasis, världens hittills största fartygsklass tillhörande Royal Caribbean International.

Fartygen kommer dessutom att drivas med LNG, flytande naturgas, vilket också placerar dem bland de mest miljövänliga kryssningsfartygen (tillsammans med två planerade fartyg från Aida Cruises, ett tyskt varumärke inom Costa-gruppen, som också ska drivas med LNG).

Vart och ett av de nya Costa-fartygen – som ska levereras 2019 och 2020 – kommer att överskrida ett bruttotonnage på 180 000.

Costas order är del av ett kontrakt värt flera miljarder som också inkluderar de två nya fartygen för Aida Cruises. Det är varvet Meyer i Åbo och Papenburg i Tyskland som fått kontraktet som står mellan dem och moderbolaget Carnival. Totalt ska nio nya fartyg lanseras mellan 2019 och 2022.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier