Ny buffé hos Viking Line i samarbete med kocklandslaget

Pressbild, Viking Line.

Den högkvalitativa matupplevelsen är ett signum för rederiet Viking Line. Rederiet har ständigt något nytt på gång för den kulinariskt intresserade; temaveckor, samarbeten med välkända kockar och nya restaurangsatsningar.

Sedan mars i år har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. Syftet är att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Landslagen har arbetat med att skapa nya menyer och rätter samt inspirera och fortbilda restaurang- och kökspersonalen tillsammans med Viking Line.

Det gemensamma målet är att utveckla Östersjöns gastronomiska upplevelse och den första gemensamma lanseringen är en helt ny, renodlad nordisk buffé med tonvikt på fisk och skaldjur.

– Vi ska vara i framkant på Östersjön i allt från trender och val av råvaror till det gedigna hantverkskunnandet i köket. Bara under förra året lanserade vi fyra helt nya restauranger ombord, så tempot är högt. Vi ser fram emot att tillsammans med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget nu förhöja matupplevelsen på Viking Line ytterligare, säger Bodil Ståhl, restaurangchef för Viking Line. 

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer.

Fredrik Andersson, pressbild Viking Line.

Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Svenska Juniorkocklandslaget och lagledare Peter Jelksäter vann guld i Culinary Olympics så sent som i oktober 2016. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med Viking Line. Tillsammans med Viking Lines redan duktiga personal ska vi göra allt för att matupplevelsen ombord alltid ska hålla en hög och jämn klass. Tillsammans ska vi utveckla Östersjöns gastronomiska matupplevelse, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.

Viking Lines nya buffé har premiär den 15 september.

En kommentar på “Ny buffé hos Viking Line i samarbete med kocklandslaget

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier