Våren inleds grönt hos Viking Line

Om två veckor inleds Viking Lines temaveckor Spring & Green med fokus på gröna värden och hållbarhet. För första gången presenterar rederiet en helt kött-, fisk- och fågelfri á la carte-meny. Dessutom lyfts Viking Lines hållbarhetstema i taxfreebutikerna och genom roliga aktiviteter för både barn och vuxna.

Under Spring & Green-temaveckorna 3 april – 31 maj 2017 serverar Viking Line för första gången en helt grön meny i rederiets samtliga á la carte-restauranger. Menyn är baserad på naturliga nordiska råvaror för att skapa en fine dining-upplevelse för alla, oavsett om man äter strikt veganskt, är Stockholmsvegetarian eller bekänner sig som flexitarian. Bland rätterna som är komponerade av rederiets egna kockar märks exempelvis tofu-tataki med citron- och sesamwasabi och rabarbersorbet med mandelmjölksskum.

– Utgångspunkten för vår nya meny har varit att skapa Östersjöns bästa och smakrikaste gröna meny. Vi slår ett slag för hållbara kulinariska värden och använder närproducerade och rena råvaror i så hög grad som möjligt. Samtidigt hoppas vi kunna övertyga en och annan skeptiker om att grön mat kan vara en fantastisk upplevelse, säger Bodil Ståhl, restaurangchef på Viking Line.

Viking Lines gröna vår märks även utanför restaurangerna. Under temaveckorna lyfter taxfreebutikerna sitt breda utbud av ekologiska och hållbara varor från nordiska skönhetsprodukter till viner, champagner och mousserande viner. Den som vill bära hem godbitarna extra stilenligt kan dessutom investera i en limited edition-tygkasse skapad av finländska toppdesignern Ivana Helsinki. Både barn och vuxna kan samtidigt lära sig mer om Östersjön och Viking Lines hållbarhetsarbete genom roliga tävlingar och aktiviteter ombord.

En kommentar på “Våren inleds grönt hos Viking Line

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier