Mariellas restaurangchef, Pekka Rajala, presenterar meny och viner för oss inbjudna på Matka-resan förra veckan. Foto: Heidi Rovén.

I cirka en månad till kan man njuta av en temameny hos Viking Line baserad på och döpt efter Naturens skafferi. När jag senaste var ombord på Helsingfors-fartyget Mariella (i samband med en resa till Helsingfors för besök på Matka-mässan) åt jag en suverän trerätters med matchande premium-vinpaket till. Visserligen var rätterna inte exakt samma som i menyn Naturens skafferi men stilen var lite densamma.

Till förrätt fick vi en skagenröra på räkor, pepparrot och sikrom serverat på Rosalalimpa. Lika god som den ser ut! Vinet till hette Thats Neiss White 2015, en tysk som…verkligen var najs! 😉

Skagenröra – mums! Foto: Heidi Rovén.

Till varmrätt åt jag min favoritfirre; röding, denna gång halstrad med en lättrökt hollandaissås och potatispurée till med parmesan. Dryck till detta; Chateau L’Hospitalet Gran Vin Blanc 2015 från Frankrike.

Röding är en favorit… Foto: Heidi Rovén.

Som avslutning en osttallrik silket passade mig perfekt som försöker ligga lågt med socker just nu. Till det ett gott dessertvin vid namn East India Solera.

Tre ostar med goda tillbehör. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Mat och vin, en perfect match rakt igenom! Så tack till köket och restaurangchef Pekka Rajala som alltid är en mästare på vinmatch och även leder Viking Lines vinråd.

Ps. Viking Line är inte bara bra på mat, de har i mitt tycke det bredaste och bästa vinutbudet, så tycker du om att husera bland vinhyllorna i taxfreen, missa inte utbudet ombord. Ett tips är också att spana in vinhyllorna utanför Food Garden där de har lite extra fina sorter och mer speciella varianter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier