Ett vin, fyra priser – en lektion i taxfree-shopping

Silja Symphony, ni vet under ”mardrömsmiddagen”, beställde jag ett glas vitt vin av Captain’s Choice som hette Tommasi Masseria Surani Arthemis. Pris för ett glas: 109 kronor.

Jag gillade det och köpte därför en flaska i deras taxfreebutik Superstore ombord. Det var inte jättebilligt men eftersom det är taxfree räknade jag med att det i alla fall var 25% billigare än iland så det var ändå ett bra köp resonerade jag. Pris för en flaska: 124 kronor.

Priset sjunker…

När vi var på väg hem i Tallinn stannade vi till på den lilla butiken Sadama Market på hamnområdet alldeles innan man checkar in med bilen och ska köra ombord. Där brukar priserna vara bra och utbudet lite spännande (jag inbillar mig att rederiet avyttrar sådant de har kvar på hyllorna eller vill sälja ut, men det är min egen lilla teori och inget jag har belägg för). Här hittade jag samma vin igen, nu till priset 104 kronor. Förstås köpte jag.

…och sjunker

Så ombord på Baltic Queen ser jag att vinet säljs där med, och är ÄNNU billigare! Nu kostade det bara 72 kronor flaskan. Det blev till att köpa ett par flaskor till. 😉 Så nu har vi gott om det vita vinet Tommasi Masseria Surani Arthemis hemma men till tre olika priser!

Självklart är jag glad för att priset blev bättre och bättre, samtidigt är det lite irriterande att jag köpte det på Silja Symphony, å andra sidan visste jag inte om vinet fanns på alla fartyg.

Lärdom från mina köp

Nu vill jag ju inte avråda er som åker med Silja till Helsingfors från att shoppa, men lektionen är följande: ett och samma vin kostar inte lika mycket (eller lite) flottan igenom. Samma vin kan ha olika priser på olika rutter inom samma rederi.

Själv skulle jag kunna tänka mig att åka rutten Stockholm – Tallinn BARA för att shoppa, för här är priserna helt klart bäst!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier