Afrikanska rytmer i ny show hos Silja Line

Showen ”Mother Africa” på Silja Symphony. Foto: Heidi Rovén

Efter vår katastrof-middag på annars trevliga Happy Lobster var det dags att se den nya showen Mother Africa. Showen visas både på Silja Symphony och Silja Serenade mellan 1/4 – 31/5 (med undantag för 12 och 13 maj då det är Silja Rock istället).

Dans- och showlokalen på Siljas Helsingfors-fartyg heter Atlantis Palace och ligger i ena änden av promenaden. Denna gång var vi ombord på Silja Symphony där vi tidigare sett exempelvis musikalen Grease vilket vi var väldigt positiva till.

Intim känsla, bra energi

Showen ”Mother Africa” på Silja Symphony. Foto: Heidi Rovén

Showloungen är inte särskilt stor vilket gör att uppvisningarna får en ganska intim känsla. Här kommer man nära artister och upplevelsen, beroende på vilket bord och sittplats man väljer förstås. Vi fick ett bord allra närmast scengolvet vilket var perfekt.

Showens namn Mother Africa är också namnet på gruppen som uppträder; en samling unga vältränade artister med mycket energi och härlig utstrålning. Showen bjöd på dans och rytmer, akrobatik och lite andra talanger som balans, jonglering med mera.

Afrikanska traditioner och kulturer

Showen ”Mother Africa” på Silja Symphony. Foto: Heidi Rovén

Innehållet beskrivs spegla rastlösheten i livet med en variation av traditioner och kulturer från Afrika. Framförallt tyckte jag att den var väldigt passande på ett fartyg med många familjer; denna show har alla behållning av, det var både jag och 6-årige sonen överens om.

Showen är 45 min lång och visas klockan 18:30 och 20:30. På grund av vår middag som blev senare än tänkt fick vi gå på den sena showen. Det passade inte Isac så bra, han höll på att somna så vi fick gå och missade därför den sista delen av showen. Men det vi såg var kanon!

Silja Line håller hög kvalitet och ambition på sina shower vilket ger den där äkta kryssningskänslan tycker vi på SeaFun!

ps. Tilläggas ska också att under vår stökiga middag som jag tidigare berättat om, lämnade jag och Isac bordet mitt i och sprang ut på promenaden för att titta på tre stycken akrobater som hade en studsig, högt flygande och fartfylld uppvisning där. Också kul!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier