Viva Cruises dag 2 – Wertheim och afternoon tea

När man sitter ner vid sitt bord går det bra att ta av sig masken.

Som alla vet är hotellfrukosten något av dagens höjdpunkt! I alla fall ett bra sätt att starta dagen. 😉 Självklart var vi därför nyfikna när vi tassade ner till restaurangen vår första morgon ombord; temperturtestade, iförda våra munskydd och med spritade händer.

I Compass Rose väntade dels en buffé med såväl youghurt, flingor, frön och frukt, grönsaker och kallskuret (både kött och fisk) liksom bröd och croissanter, ännu mer pålägg, marmelad och nutella. Juicer och mousserande vin fanns också plus att det förstås gick att beställa te och kaffe. Därtill stod varma alternativ uppdukade såsom bacon, äggröra, korvar och sauterad squash med mera.

Något vi verkligen uppskattar är att servicen är alert och uppmärksam. De som jobbar ombord i restaurangen är antingen från Myamar eller Indonesien, och de är både mycket duktiga på språk liksom service. Snabbt fick vi alltså frågan om vi önskade kaffe eller te, och när våra dubbla espresso var beställda valde vi själva bord. Det gick också att beställa omelett vilket jag gjorde; med rökt lax, champinjon och ost.

Eftersom vi endast är drygt 50 gäster ombord (av max 104) var det luftigt mellan borden vilket vi uppskattade. Alla i personalen bar mask vilket man som gäst även ska göra så snart man står upp och rör sig på fartyget.

Wertheim – dagens stopp  

Destinationen för dagen var Wertheim, en liten stad med cirka 23 000 invånare i norra Bayern. Fartyget låg ett stenkast från gamla stan och vi tog oss till fots runt bland de mysiga små gränderna bland korsvirkeshus och serveringar. Vårt mål var Wertheim-borgen som låg på en kulle ovanför staden, varifrån vi gissade att vi skulle få fin utsikt.

Dagen visade sig bli så varm att jag fick byta om efter frukost. 🙂

Efter att ha rört oss uppför allt brantare backar nådde vi snart borgen och vår belöning: en strålande utsikt över såväl byn nedanför som floden Main och vårt fartyg Viva Treasures långt därnere.

Det kostade inget att gå in i den ena delen av borgen som innehöll en servering, den andra nådde man bara om man betalade 2 euro. Myntlösa som vi var skippade vi det och vände ner igen, men först efter att både ha fotat och filmat alla tänkbara vinklar vi kunde komma på. 🙂

Titta, där nere är fartyget; Viva Treasures!

Väl nere tog vi en annan väg tillbaka till fartyget och hittade nya idylliska gator och platser. Även om det inte är någon nyhet blev vi påminda om hur mysigt Tyskland är! När hungern började göra sig påmind var vi snart framme igen vid vårt flytande hem och gick ombord.

Afternoon tea och stillhet på däck

Vi hann lagom till lunchen som bjöd på en mustig soppa som inledning och därefter supermöra köttrullader. En efterrätt slank ner också innan vi hunnit tänka oss för! Vilket inte hindrade oss från att njuta av fartygets afternoon tea som serveras kl. 16.00. 😉

Innan dess njöt vi mest av dagen ute på däck. Det är förvånansvärt hur skönt det är att bara sitta och ta in allt man passerar. Fartyget slussade också en del vilket ju blir lite av en ”happening” i sig.

Efter några timmar var det så dags för afternoon tea. Ett stort bord dukades då upp i baren tillika loungen, med såväl smörgåsar som kakor och bakelser, äppelpaj och tårta.

Vi drack både te/kaffe till – och champagne. Först tyckte vi att den var lite söt för att vara champagne och senare har vi förstått att man gör bäst i att precisera att man varken vill ha prosecco eller crémant om det nu är just champagne man vill ha. De är inte alltid så noga med detta visade det sig… Alla alternativ finns i alla fall och faktum är att till de söta bakverken var det nog just ett lite fruktigare bubbel som passade bäst!

Skål!

När fartyget lämnade Wertheim satt vi redan bänkade på utomhusdäck. Eftermiddagen var varm och behaglig, vyerna vackra och dryckerna svala! Resten av eftermiddagen bara njöt vi av stillheten när vi sakta flöt fram på floden Main. Luften doftade mättat av all grönska vi passerade, jag kan ha inbillat mig men jag tyckte den nästan doftade örtigt. Allt igenom en härlig dag!

Svanar

Har du missat blogginlägget om ombordstigningen eller avfärden och första middagen ombord? Blir du sugen på att boka en flodkryssning med Viva Cruises, hör av dig till vår samarbetspartner Go Cruising och uppge koden ”Seafun”!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier