Flodkryssning med Viva Cruises – ombordstigning

Ombordstigning Viva Cruises

Tidigt i lördags lämnade vi Sverige för Frankfurt i Tyskland. En flodkryssning på floden Main med rederiet Viva Cruises väntade! Det kändes ovant att resa efter så lång tid i pandemin, men samtidigt härligt. Och jag kan inte tänka mig en bättre start heller, det känns väldigt tryggt ombord. Mer om det längre fram!

Även om man kan utgå från flera olika städer när man flodkryssar med Viva Cruises, ska jag bara kort berätta hur vi gjorde när vi anlände till Frankfurt. Vi tog pendeltåg (S-Bahn) direkt från flygplatsen till station Taunusanlage (kostade 5,10 euro per biljett), och eftersom det var en varm och solig dag gick vi sedan ner mot flodkajen och fartyget.

S Bahn Frankfurt Airport

Under den knappa kilometern hann vi få några fina intryck av Frankfurt, som de blänkande bankbyggnaderna, euro-monumentet, Willy Brandt Platz och slutligen den charmiga flodbanken. Här låg flodkryssningsfartygen på rad och medan andra promenerade, cyklade eller sprang längs strandpromenaden, hörde vi till de lyckliga som skulle få gå ombord på ett utav dem, nämligen viva Treasures.

Euro staty
Heidi i Frankfurt

Framme vid Viva Treasures

Fartyget kommer inte finns kvar i flottan nästa år, så vi kommer inte uppehålla oss för länge vid alla detaljer för just detta fartyg, men självklart ska vi visa hur fint det är. För er som är nyfikna på att få veta mer har jag även tidigare skrivit om rederiets nya fartyg Viva One som bättre representerar rederiets anda och framtid. Missa inte att kika på detta!

Vi visste att vi skulle få gå ombord tidigast två timmar före avresa vilket var kl 16. När vi kom var de ändå vänliga nog att erbjuda sig att ta hand om vårt bagage och det är man ju inte van vid, så bra start redan där. Sedan var vi fria att strosa lite i närheten medan vi inväntade ombordstigningen.

Viva Treasures
Vi går ombord på Viva Treasures

Restriktioner i coronatider

Det hela gick väldigt smidigt, vi angav bara namn och hyttnummer och kunde sedan kliva ombord – väskorna väntade redan i hytten. Innan vi fick kliva innanför dörrarna testades vi så att vi inte hade feber plus att de ville se våra covid-bevis (att vi är fullvaccinerade). Det kändes mycket bra, för allas skull. Med en temp på 36,4 fick jag grönt ljus att kliva ombord!

Feberkontroll

Med sina 110 meter i längd och 11,45 meter i bredd och 3 däck (plus ett övre utomhusdäck) är det ingen risk att man irrar bort sig på fartyget. Ändå kändes det väldigt stort när vi blev eskorterade till vår hytt, senare förstod vi att det är enkelriktat ombord av säkerhetsskäl för att minimera antalet tillfällen då gästerna behöver passerar varandra och vara nära. Mycket smart och det är bara att följa pilarna på golvet för att veta hur man ska gå för att hålla sig till restriktionerna.

Lobby Viva Treasures

Vår master suite

Hytten, eller sviten som det faktiskt är, är fantastisk! Vi har en Master Suite, den finaste ombord som mäter hela 35 kvm – mycket för att vara på ett så pass litet fartyg. Färgerna är ljusa och allt känns helt nyrenoverat, så fräscht är det. Dubbelsängen vätter mot stora fönster, ja faktum är att en hel vägg bara är fönster som dessutom går att öppna så ljusinsläppet är enormt.

Eftersom man dessutom mestadels åker nära flodbanken så är det som att ha en enormt vacker tavla som sakta glider förbi så även om man är i hytten kan man fortfarande njuta av utsikten och känslan av att färdas på vatten.

Master Suite

I andra änden av hytten finns en soffgrupp med bord och fåtölj. Här väntade en flaska vin vid ankomst och vatten. Minibaren var också fylld och blir vi sugna på kaffe i hytten kan vi göra vår egen espresso i vår nespresso-maskin.

En skillnad mot ”en vanlig kryssning” – där det ofta väntar en buffé när man kliver ombord – var att allt var stängt. Eftersom man oftast är utsvulten efter en lång resdag är man ofta vrålhungrig, så också denna gång. Vi skulle få vänta till en knapp timme efter avfärd innan vi skulle få lite smörgåsar och kakor. Hm.

Master Suite bed

Jag löste det så att jag ringde receptionen och förklarade dilemmat vilket ju också var ett bra test på servicenivån! Snart kom en välfylld fruktkorg till vår svit. Vi satte oss att mumsa på jordgubbar, druvor och annat gott medan vi spanade ut på båtar, grönska och villaförorterna till Frankfurt.

Badrummet är en dröm! Stort, ljust, flott. Och modernt! Självklart finns fluffiga handdukar, badrockar och tofflor men även om man bor i en av de enklare hytterna (ingen hytt är ”enkel” egentligen) kan man be om att få en badrock. De kroppsvårdsprodukter som fanns var från härliga märket Molton Brown. Varje dusch är nu som ett litet ”spa-moment” när goda dofter av apelsin och bergamott med mera sprider sig i ångan.

Som grädde på moset finns en stor walk in closet med tonvis av galgar (i alla fall 31 stycken), upplysta hyllor, strykjärn och strykbräda. Sviten är också försedd med paraply samt skohorn.

Sail away

Efter att vi installerat och fräschat upp oss, begav vi oss ut på däck. Vädret var strålande! Vi beställde varsin färgglad cocktail, lite jordnötter och slog oss ner i en soffa på övre däck och bara njöt. ”Enjoy the moment” är Viva cruises slogan, vilket passade bra!

Selfie
Drinkar ombord

En väldigt lyckad start vill jag påstå! Fyra dagar ska vi vara ombord. Mer kommer inom kort, missa inte det! Är du nyfiken på något särskilt, lämna en fråga i kommentarerna så ska vi göra vårt bästa för att svara. 🙂

Här kan du läsa mer om avfärden och vår första middag ombord samt om när vi besökte den tyska byn Wertheim.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier