Här syns pooldäck och vattenrustchkanorna på Carnival Breeze. Foto: Heidi Rovén.

Barn på kryssning? Den frågan får jag ibland. Först står hjärnan still. Vad menar dem, klart det är barnvänligt på en kryssning! Sedan tänker jag: nej okej…DE vet ju inte som JAG att det är en perfekt kombo! I alla fall på de flesta stora fartyg.

Vi har två barn, nu 3 och 8 år. Båda har kryssat sedan den dag de fick (vilket vanligtvis är från 6 månaders ålder), och det har alltid gått jättebra. Och har det inte det så har personalen löst det. Minns t ex när vi skulle äta middag på Azamara Journey och äldste sonen (då runt året precis) höll på att få sina tänder – vilket han lät alla få veta, stackarn!

Kapten Johannes Tysse på Azamara Journey med vår Isac då runt året – dock var detta inte alls hans första kryssning! Långt ifrån. 🙂

Inga problem, personalen förstod (sa de i alla fall, haha) och gick iväg med barnvagnen medan vi fick äta en bit i lugn och ro! Men det var ju inte det jag skulle berätta om nu utan vad våra barn hade kul med på Carnival Breeze. 🙂

Aktiviteter, barnklubb och lek

Först och främst har jag ju redan skrivit om SportSquare och Carnival Waterworks som båda var områden vi nog besökte dagligen faktiskt. Vår aktivitetssökande åttaåring hade så kul med allt där!

Isac for upp och ner otaliga gånger i de där vattenrutschkanorna – helt utan hämningar! 😀

The Warehouse Arcade är ett spelområde med olika automater och videospel. Inte mitt favvotillhåll men allt oljud och blinkande maskiner 😉 men barnen tyckte det var spännande och fick testa något i alla fall (till skillnad från andra barn som hade egna kort att betala med och hängde där i timmar…).

Klart att spel-/videoarkaden lockade med alla sina spel, ljud och blinkande lampor. Foto: Heidi Rovén.

Camp Ocean heter barnklubben och här var det ombytta roller. Åttaåringen har hunnit bli blyg i dessa sammanhang vilket nog framförallt har att göra med att han inte är helt flytande i engelska än. Vår yngsta bad självmant att få gå hit varje dag och hade skoj med leksakerna och de andra barnen.

Theo utanför en av barnklubbarna (föräldrar får varken gå in eller fota inne på klubbarna). Foto: Heidi Rovén.

Samarbete med Dr Seuss

Vi tyckte klubben var lite anonym, om man gick dit vid en ”udda tid” till exempel kunde man inte hitta minsta skylt som informerade om när de öppnade och inga program utanför heller, det kunde de haft tycker jag, och det brukar också andra fartyg ha. Personalen verkade dock gulliga och eftersom sonen ville gå hit igen och igen räknar jag med att han hade kul!

Katten i hatten finns på svensk barn-tv också så barnen kände igen figurerna.

Nämnas bör också att Carnival samarbetar med Dr Seuss och figurerna från historierna om Katten i hatten. Bland annat var vi med på en parad som avslutades med en barnteater där barn och föräldrar fick olika roller och var med i pjäsen på scen. Våra barn hade nog tyckt det var mer spännande om de hade förstått allt men nu lämnade vi innan det var färdigt eftersom de tappade tålamodet efter en stund.

Barnteater med handduksdjur

En annan barnteater vi var med och tittade på var Towel Animal Theatre där de gjort dockor som liknar de handduksdjur som personalen gör och lämnar i hytten varje gång de städat. Barnen älskar det, att få se och upptäcka vilket nytt djur som väntar på sängen när man kommer tillbaka till hytten. 🙂

”Vilket djur” var den stora gissningsleken varje dag. 🙂

Jag såg ett program på fartygets egen tv-kanal i hytten om detta och tydligen är det en mycket känd man inom dockteater som varit med och tagit fram pjäsen. Samma sak här; vi tittade på det en stund och det var bra men barnen hade nog haft större behållning av det om de förstått allt.

Towel Animal Theatre var ett riktigt påhittigt koncept faktiskt.

I samband med eventet kunde man köpa en bok om hur man kan göra handduksdjuren själv hemma. De lärde också ut ett par djur där man fick låna handdukar och öva själv medan de visade på scen.

Vi fick lära oss hur man kunde vika handduksdjur hemma själv.

Poolerna på däck

Carnival Breeze har inga inomhuspooler vilket ju heller sällan behövs när man kryssar i Karibien. Däremot finns två utomhuspooler, Beach pool mitt på fartyget och Tides pool i aktern.

Så här såg ”beach pool” ut.

Båda var drägligt varma i alla fall men ganska djupa. För de barn som inte kunde simma fanns därför flytvästar att låna vilket var toppen. Intill Tides pool fanns även två varma bubbelpooler som var härliga.

Jag tyckte vattnet var lite kallt men Isac brydde sig inte!

Utöver det jag nämnt i detta inlägg finns ”Thrill theatre”  som vi inte testade men som är en 3D-bio där man kan välja olika föreställningar efter ålder/spänningsgrad. Övriga aktiviteter jag nämnt här kostar inte extra men bion gör det.

Perfekt att man kan hämta lite snabb energipåfyllning från buffén när leklusten på däck är så stor att man inte kan avbryta! 😉

Hur är maten då undrar ni kanske – är den anpassad för barn? Barnvänlig mat finns absolut. Kika exempelvis på detta inlägg om snabbmaten ombord (självklart både kan och ska barnen få annat också men jag bara menar att ofta kan ju sådana rätter vara populära bland barn) samt detta inlägg om all annan mat. Det finns helt klart något för alla.

Allt som allt var både vi och barnen mycket nöjda med vår kryssning med Carnival Breeze!

Sista dagen var handduken formad som ett hjärta. Vi skickar hjärtan tillbaka – tack för en toppenbra kryssning Carnival! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

2 kommentarer på “Barnvänligt ombord på Carnival Breeze

 1. Vi träffade dig på Globetrotters mässa förra året, vi var där med våra små tjejer 4 och 5år. Vilken båt skulle du idag rekommendera som den som passar denna ålder bäst? Sist åkte vi costa en 11dagars i Caribien.

  1. Hej Jenny,

   Jag minns er och har sett ditt namn på instagram. 🙂 Vad roligt att du hör av dig – och att ni vill kryssa igen!
   Angående din fråga, vilket fartyg som passar bäst för 4- och 5-åringar så ska jag göra mitt bästa för att svara. Självklart har jag ju dock inte åkt alla fartyg som finns men de stora rederierna har ju oftast övergripande program när det gäller barn så det bör gå att ringa in ganska bra.
   Sist åkte ni Costa skriver du, vad tyckte ni om det? Det var väldigt länge sedan jag kryssade med Costa själv. När vi ändå är inne på italienska rederier så har ju MSC Cruises nyaste fartyg väldigt fina barnavdelningar och de samarbetar även med LEGO, om era tjejer gillar det. En bra sak är deras familjetimmar då föräldrar och barn kan leka tillsammans inne i barnklubbens domäner, något som annars är ganska ovanligt (oftast är det bara babyrummen som är öppna för föräldrar eftersom man inte alltid kan lämna sina småttingar med personalen, dock går det hos vissa). Om du söker här på bloggen på Meraviglia eller går in och kikar på kategorin ”Familjekryssningar” hittar du allt om vår familjekryssning med MSC Meraviglia, era tjejer kan också leka i Aqua park-området (även om de kanske inte kan spela bowling, törs gå på 4D-bion, åka vattenrutschbanorna eller kan gå höghöjdsbanan).

   Royal Caribbean Cruise Lines Oasis-fartyg (de största kryssningsfartygen i världen) samarbetar med Dreamworks och har fantastiska parader ombord med figurer som Shrek, Madagascar-djuren, Mästerkatten i stövlar mfl plus fototillfällen med dem. Det går även att äta en särskild frukost (mot avgift tror jag) där de dyker upp och går runt bland borden. Vår äldsta kille älskade detta! Vi med :-). Deras barnklubbsavdelningar är också stora och fina med ambitiösa program och man brukar kunna låna leksaker ombord till hytten vilket varit toppen. Läs t ex ”Frukost med två träsktroll”. Många av de äldre fartygen både har och ska uppgraderas nu också och får många nya roliga aktiviteter ombord, men jag tror det mesta är för lite äldre barn.

   Norwegian Cruise Line har i alla fall tidigare haft liknande samarbete med Nickelodeon (finns också om det här på bloggen), men vi tyckte deras aktiviteter blev lite elaka, i stil med publik ska titta på när någon får grön gegga över sig så att alla skrattar. Däremot är rederiet klassigt och väldigt bra, de nyaste fartygen är hur fina som helst (kanske de äldre också men har inte åkt med dem så kan inte säga), och maten suverän.
   Både när det gäller Royal och Norwegian så har många av fartygen häftiga vattenrutschkanor, klätterväggar mm som vi först nu har glädje av när äldste sonen blivit 8, snart 9 (även om han åkte dem sedan han var 6 ungefär). Ofta har de dock också snällare ”aqua parks” som passar yngre.
   Behöver man inte vattenland och sådant så har de flesta rederier fina barnklubbar, som Princess Cruises, Celebrity Cruises, Cunard och Holland America Line – ja till och med lyxiga Hapag Lloyd! Carnival har du ju läst om här och vi tyckte vår kryssning med Carnival Breeze var toppen, dock såg kanske inte barnklubbarna så roliga ut (det vi kunde se när vi kikade in, vi missade första dagens rundtur) men vår yngste son nu 3 år tjatade om att få gå dit så något kul hittade de väl på där gissar jag för honom. 😉 Deras priser är ju också helt otroliga emellanåt – den vi åkte på började vissa datum på 300 USD! Men jag har sett att många har fantastiska erbjudanden nu, vet inte om det gäller i Sverige men såg på insta att Royal körde 50% för person 2, gratis för person 3 och 4?! Säkert ”select sailings” dock. Se deras svenska hemsida för att hitta fler tips. NCL har Free at Sea med extra val att lägga till, läs mer om det här på bloggen också.
   De italienska rederierna brukar ju ha att barn som delar hytt med två fullt betalande vuxna, bara kostar skatter och hamnavgifter (runt 1400-1500 kr) vilket gör stor skillnad mot Royals 75% av person 1 (har det iaf varit även om de så klart också har erbjudanden…).

   Slutligen, lite beroende på era tjejers intressen (dagens barn har ju inte direkt koll på Disneyfigurerna) så hör jag bara gott om Disney Cruise Line. Skulle själv ÄLSKA att kryssa med dem men det är rätt dyrt så har inte blivit av.

   Sammanfattningsvis beror det ju också på var och när ni vill kryssa – och var fartyget ifråga då går.
   Berätta gärna om detta svar hjälpte, jag borde slipa på det och lägga ut det som ett blogginlägg för andra som undrar samma ska. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier