SportSquare på Carnival Breeze

Framförallt när vi kryssar vintertid i Karibien, men även sommartid i Medelhavet, spenderar vi gärna mestadels av tiden ute på däck.

Det finns visserligen lika mycket att göra inne som ute på de flesta fartyg men vi svenskar tenderar ju att törsta efter såväl sol, värme som frisk luft. 🙂

När vi nyligen kryssade från Orlando ut i den karibiska ö-världen med fartyget Carnival Breeze, fanns förutom Carnival Waterworks-området även en hel del annat att aktivera sig med.

Sportigt på däck

SportSquare var det vi upptäckte allra först och återkom till flera gånger under kryssningen. På det här färgsprakande området fanns bland annat följande;

  • fotbollsspel,
  • minigolf,
  • biljard,
  • pingis,
  • bönpåsar (att slänga i hål för att få poäng)
  • samt – en bra bit över alltihop – en höghöjdsbana, även kallad SkyCourse.

Lika bra att ta tjuren vid hornen direkt tänkte vi och gav oss ut på äventyrsbanan redan första dagen innan fartyget ens hade avgått! 

Vana hade vi sedan tidigare kryssningar. Vi har gått flera av dessa äventyrsbanor förut, både på Norwegian Cruise Lines fartyg (bland annat rope course på Norwegian Escape)  och hos MSC Cruises (MSC Meraviglia har en höghöjdsbana som vi testat).

Höga höjder och minigolf 

Jag tyckte banan på Carnival Breeze var precis lagom lång. Första biten gick bra, den sista biten hade vi hunnit lägga ut så vinden gjorde det lite svajjigt att balansera fram på ett tunt rep! 🙂

Isac gick äventyrsbanan flera gånger under veckan, vår ständigt aktivitetstörstande och modiga åttaåring älskar sådant här!

Minigolf spelade vi också, en bra aktivitet att göra med barn. Bönpåsarna tyckte båda killarna också var roliga men det klart att pooler och bad lockade allra mest, i alla fall vår äldsta kille. Mer om det framöver. 

Bollplan och utegym

Annat som finns att aktivera sig med är bollsport och träning. Högst upp på utomhusdäck finns en bollplan samt ett par träningsredskap för styrketräning utomhus. Ett inomhusgym finns förstås också men detta inlägg var ju nu tillägnat utomhusdäck. 🙂 Det går också att jogga längs en slinga avsedd för detta på däck.

Att sporta och hålla igång blir nästan ett måste även för vuxna, med tanke på allt man frestas av under en kryssning och “unnar sig”. Och just den goda maten, efterrätter och tårtor tänkte jag berätta mer om i nästa inlägg!

En kommentar på “SportSquare på Carnival Breeze

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier