Blommande Bonn, vår sista underbara dag längs Rhen

Morgondis kan vara så vackert…

Vi har kommit fram till dag 4 på min flodkryssning med Viva Moments som också var den sista. Jag vaknade till ännu en lugn och fin morgon och gick ut på däck, fortfarande lite nyvaken. Solen sken och jag var helt själv därute. Det var ännu friskt i luften men absolut inte kallt – vår soliga Tysklandsvecka fortsatte…  

Övre utomhusdäck, Viva Moments.

Jag ville hålla i rutinen med morgonstretch så jag satte igång. Jag blundade mot solen och bara njöt av att kunna samla mina tankar i lugn och ro inför dagen. Vi hade inte satte upp några planer alls och var inte heller särskilt pålästa men det gjorde inget.

När jag var klar gick jag ner till receptionen och pratade med fartygets cruise director och fick genast ett par bra tips, den japanska trädgården till exempel kostade inget att gå in i och låg dessutom hyfsat nära.

Under frukosten med min väninna drog vi upp lite lösa planer. Inga muséer eller historiska byggnader även om det finns många i Bonn, det fick vi ta en annan gång. Vår som det var ville vi insupa den på alla sätt och beslöt oss för att leta vackra fotovyer i stan innan vi besökte den där trädgården.

Besök i ett blommande Bonn

Vi lånade varsin cykel av Viva, en suverän service, och med hjälp av google maps hittade vi fram till några gator som hade rykte om sig att vara kantade med körsbärsblom. På sina håll var vi lite tidiga, men så slog vi in på en tvärgata och fick jackpot!

Jackpot – vi är i fotohimlen!
Perfekt gata för ett bröllop!
Luften doftade ljuvligt – av vårblom!
Det liksom ”snöade” blomblad över oss när vi bara stod och njöt på denna vackra gata!

Vi höll aldrig på att slita oss från blommande Bonn men tack vare en avbokning till lunch i den åträvärda bistron så hade vi fått plats där och det ville vi inte missa, så till slut skyndade vi och hann precis dit innan kocken lämnat lunchpannorna. Aptiten var på topp och humöret likaså, vi var så nöjda med vår fina cykeltur i blommande Bonn, det kändes som om vi hade varit på besök i himlen minst!

Jag slukade min ceasarsallad, tänk att sallad med rätt dressing kan vara så gott! Därefter slog vi på stort med varsin hamburgare, knappast med i wellness-segmentet, men åh så god den var. Vi pratade om det där också; hur dåligt man kan må av en dålig hamburgare och hur otroligt gott det också kan vara när den är gjord på riktigt kvalitetskött och har goda tillbehör.

Vivas variant tillhör definitivt till den senare kategorin och vi njöt verkligen av den perfekt tillagade burgaren.

Puttinggreen på däck

Vid det här laget kändes det lite som rutin att förflytta sig ut till däck för en kaffe och lite vila-på-maten. 🙂 Vi grabbade varsin fällstol och satte oss i fören högst upp där soldäcket har glasade sidor som skyddar mot eventuell vind.

Viva Moments har även en liten puttinggreen som jag testade. Den var galet snabb och jag var lite ringrostig så det blev att hämta bollar kors och tvärs mest hela tiden! Roligt i alla fall och några satte jag såklart också. 😉

Kvällens middag, som var den sista, hade gala som tema med extra fin dukning. Dock hade de tagit bort paraden i slutet av middagen med baked alaska – en dessertklassiker i kryssningssammanhang som de serverade i september då jag också kryssade med Viva Cruises.

Sammanfattning

På bara ett halvår (sedan min förra Viva-kryssning) har småsaker här och där ändrats. Kanske är det en form av modernisering, kanske är det ett sätt att förenkla och skala av. Vissa kommer gilla det, andra kommer kanske tycka att en viss charm går förlorad. Jag kan tänka mig att det kan ha att göra med personal också – kanske har man fått dra in på personal efter covid, men det är bara en spekulation från min sida.

Hur som helst var även denna kryssning med Viva Cruises mycket lyckad och det var två nöjda tjejer som klev av dagen efter. Vi fick hjälp med väskorna ända ut till taxin vilket var jättefin service och inget man kan förvänta sig överallt.

Om de tyckte vi såg gamla och orkeslösa ut eller bara ville ge oss riktigt bra service vet jag inte 🙂 men en sak är klar: Viva Cruises har betydligt högre service än de har prisnivå. Denna 4-nätters all inclusive kryssning kostade från 395 euro per person i enklaste hyttvalet. Med tanke på att inte bara maten utan även all dryck ingår liksom dricks, wifi och lite annat smått och gott får man nog kalla det mer än prisvärt!

Följ gärna Seafun på Instagram och Facebook – nästa kryssning kommer snabbare än ni anar och det är där ni får nys om det senaste först!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier