Dag 5 på Jewel of the Seas – tur bakom kulisserna och en vinst!

Min kryssningsberättelse med Jewel of the Seas har tippat över på sin slutkläm, men mycket återstår än att dela av upplevelser och njutningar!

Dag fem ombord började vi med frukost i hytten, för har man balkong vill man förstås nyttja den till max. Ska jag vara helt ärlig föredrar jag att äta den i en av restaurangerna ombord, men barnen gillar det här så vi beställde allt de vill ha och lite till. 🙂

Första punkten på dagsprogrammet därefter var ett besök på bryggan som vi blivit inbjudna till. Tyvärr utan kaptenen som var upptagen på annat håll. Lite synd då han var norrman vad jag förstod, men vi respekterade självklart att han – med den pågående coronasituationen i världen inte minst – hade fullt upp.

Bryggbesök är alltid spännande. Vi har varit på många nu. Mååånga. 🙂 Jag ska inte återge knop, krafter, azipods och maskineriinfo – men visar gärna lite bilder här nedan från besöket. Isac, vår äldste son var med medan jag hade lyckats inhysa vår yngre son Theodor på barnklubben. Detta eftersom det var åldersgräns på besöket.

Foto: Tony Jantunen

Lek ute på däck

Efteråt återförenades vi alla igen och satsade på att vara ute i det fina vädret. Det blev lek på däck och mera bad förstås. Isac vår äldste son var också modigt nog med på en organiserad lek där man skulle hämta olika saker från ”publiken” (folk runt poolen). Tydligen snubblade han på målsnöret men det gick bra ändå för han vann ändå ett litet pris, en nyckelring.

Eftersom vi var ombord denna dag till havs kunde vi äta à la carte-lunch på Tides. Jag valde en fräsch kycklingrätt med finhackade exotiska frukter på; ananas och mango. Det var mycket läckert och framförallt fräscht.

På eftermiddagen hade vi en annan trevlig inbjudan att gå på, nämligen en ”behind the scenes tour” på teatern. Jag har aldrig varit bakom kulisserna förut så det var riktigt intressant att se hur det ser ut i de bakre regionerna. LITET framförallt, det var som gångar där det hängde kläder, hattar och prylar de klär ut sig med inför showerna.

Middag

Middagen på kvällen intogs i Tides och var som vanligt till belåtenhet. Vi hade faktiskt inte ett enda bottennapp på hela veckan. Ibland kan man ju känna att ”nja, just den och den rätten hade jag kunnat vara utan” – men jag var faktiskt inte missnöjd med något.

Denna kväll fick det bli en sallad på ugnsrostade grönsaker, räkpasta med spenat samt en nötpaj med glas till dessert. Mycket gott alltsammans!

Efteråt tog vi en spontantur i butikerna och letade efter det jag inte hittat i guldsoukhen i Dubai. Medan vi står där och kikar på utbudet ser vi också att det pågår en tävling just där och då denna kväll. Vi är minuter från att ha missat den men hinner precis lämna in våra bidrag innan dragningen.

Fullträff på antal carat!

Uppgiften är att gissa storleken på en ädelsten, tanzanite, relativt okänd i Sverige men stor i USA/Karibien. Jag vet inte hur många liknande tävlingar vi varit med på och hur många timmar vi spenderat i olika juvelbutiker genom åren, och nu gav det utdelning – jag vann med min gissning på 5,6 carat!!!

Tyvärr var det lite lurigt för det klart man trodde att man skulle vinna ett smycke. Faktum är att jag gjort det förut, eller rättare sagt min man. En gång på Royal Caribbean-jätten Oasis of the seas vann han ett par guldörhängen till mig värda cirka 4000 kronor och allt han gjorde den gången var att droppa sitt hyttnummer i en ask!!!

Tyvärr var inte priset lika bra denna gång, jag fick en 50-procentig rabatt om jag köpte ett designersmycke men eftersom priserna låg på cirka 40 000 kronor och uppåt var det inget man kanske slog till på spontant sådär…

Människor och möten

Smyckena var otroligt vackra men inte min stil, alldeles för sirliga för det svenska praktiska livet. Annat jag fick var en flaska bubbel och en liten liten tanzanit, jag vet inte alls vad den kan vara värd om något, men mest var det själva grejen som var rolig – att jag vann. PLUS en sak till. Att paret bakom märket, designern själv, var ombord och att vi fick träffa dem!

Vi pratade länge och väl och han blev till och med intresserad av att marknadsföra sig i Sverige! Så, om någon där ute har kontakter i smyckesbranschen och vill veta mer kan jag förmedla kontakten. 🙂

Detta är en annan sak jag älskar med kryssningar; att det nästan alltid händer något roligt och fantastiskt – som att inget är omöjligt på en kryssning – plus att man träffar spännande människor ombord.

Vad älskar du med kryssningar? Berätta i en kommentar här på bloggen!

Har du missat de tidigare inläggen från denna kryssning hittar du dag 1 här, dag två här, dag tre här och dag 4 här. Följ gärna också Seafun på instagram eller Facebook.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier