Fisk och skaldjur höjdpunkter på Hurtigruten

Lax

Vi klev ombord på Trollfjord utan några särskilda förväntningar och är glatt överraskade. Till lunch bjöds det på en dignande buffé med sallader av olika slag, grönsaker i många former, sillar och lax, rom och fiskbiffar men även köttfärslimpa och någon slags stek med sås. En varm sparrissoppa fanns också liksom bröd och dessertostar. Till efterrätt bjöds många olika alternativ, inte minst till sonens glädje och vi vuxna kunde komplettera med både te och kaffe.

Hur det varit förut vet jag inget om, men det nya är att Hurtigruten kör en ny köksstil de kallar Coastal Kitchen där de satsar på att laga typisk nordskandinavisk/norsk mat, till exempel med mycket fisk.

Lax
Lax

Den som gillar fisk har mycket att välja på, den som inte gör det har tillräckligt många andra alternativ. Jag som är glad i lax, eller laks som man säger i Norge 🙂 , åt den omega 3-stinna firren både till frukost (med omelett, tomat och groddar), till lunch (med lite salladstillbehör) och middag (igår fick vi en lättlagad laxbit med syrade grönsaker, sås och potatis).

I vår resa ingick helpension som verkar kunna inkludera både buffé vissa dagar och bordsservering med trerätters middag andra dagar. Frukosten är en riklig buffé med det mesta att önska. Däremellan finns te och kaffeautomat på däck 8 där vi fick ta för oss efter middagen, plus att det finns en enklare servering med både varm och kall mat, fika och snacks (ingår inte).

Sista kvällen serverades en Nordkap-buffé till middag. Soppa, sallader, varmrätter och massor av läckra efterrätter. Men bäst av allt; skaldjur i mängder! Jag fullständigt frossade och åt inget annat (förutom efterrätt); stora härliga räkor, musslor, krabba, havskräfta…allt vansinnigt gott och fräscht. Och flera av efterrätterna var ”to-die-for” som man brukar säga :-). Toppbetyg till kockarna alltså på Trollfjord!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier