Julshow, drinkar och specialfrukost på Silja Serenade

Foto: Lisa Marie Green Weijmar

Nyligen åkte jag med Silja Serenade men jag har bara skrivit om själva julbordet än så länge. Så, vad hände mer på denna julbordskryssning? Och infann sig någon julstämning?

Direkt efter att vi hade ätit så tog vi en liten ”promenad på promenaden”. 🙂 Jag måste ju säga att Siljas Helsingfors-fartyg är härliga på så sätt att man kan strosa längs denna öppna och luftiga promenad med både butiker, barer, café och restauranger. Vi fick också en trevlig pratstund med intendenten ombord som på denna kryssning var Oskar.

Han berättade att han börjat i lekrummet (och jodå, han hade varit Mumin både en och två gånger ;-)) och nu jobbat länge för Tallink Silja.

Foto: Lisa Marie Green Weijmar

Promenaden ger en dos av den där riktiga kryssningskänslan! Jag tänker på rederier som Royal Caribbean till exempel som också har en huvudpromenad i fartyget och numera har ju faktiskt även MSC Cruises det på sina fartyg i Meraviglia-klassen.

Foto: Lisa Marie Green Weijmar

I alla fall. Det var extremt lugnt ombord och på filmen (som ni kan se här om ni missat den) ser man hur vi går genom promenaden och det bara är en ensam pianist som spelar. Det är fint när promenaden skiftar i färg och det var pyntat med både granar, ljus och annat så nog fanns det julstämning. Efter den 26/11 och fram till jul kommer det dyka upp en jultomte också som kommer att ha sällskap av sälen Harri.

Julshowen ”The Roaring Twenties”

Vi styrde stegen mot Starlight, showloungen ombord, där vi såg showen The Roaring Twenties. Skulle jag gilla den? Att se shower är för mig alltid lite ”nervöst” (eftersom de ofta ska bedömas i jobbet)! Men också för att jag är otålig som person och lätt blir uttråkad eller rastlös. Jag har sett kryssningsshower hos de flesta stora rederier världen över. De måste ha en viss känsla för att jag ska ryckas med, men så har det hänt att jag blivit helt i extas också!

Jag behövde inte vara nervös. Det var varken vulgärt, för naket, daterat eller något annat som hade fått pinsamhetsnerven att rycka. Det var tvärtom väldigt bra! Vi satt showen ut, jag och min väninna, och hade en riktigt underhållande stund. Denna show fortsätter fram till 9 januari 2022 och är därmed Siljas julshow i år. Inget juligt i den, men den är bra – se den om ni får möjlighet! 

Efter showen tyckte vi det var läge för en drink. Vi gick bort till motsatt ände av fartyget, till Sea Pub. Där testade vi deras talang både på att mixa en bra mocktail (alkoholfri drink) liksom cocktail och de fick väl godkänt på båda. Vi fick fräscha, goda drinkar helt enligt våra beskrivningar och önskemål så tumme upp för det!

Foto: Lisa Marie Green Weijmar

Kvällen blev hyfsat tidig och jag somnade och sov gott i min deluxe-hytt på däck 11.

Specialfrukost på Tavolàta

Nästa morgon väntade specialfrukost på den italienska restaurangen Tavolàta. Jag gillar miljön där, det är trivsamt och familjärt med det svartvita golvet, träden i stora golvkrukor och de röd-gröna inslagen.

Här stod en generös buffé uppdukad med både kallskuret och varma alternativ, bröd av olika sorter liksom lite specialkost (hittade till och med chiapudding och andra ”hälsoalternativ”).

Vi njöt av våra favoriter som i mitt fall är äggröra och lax, samt någon smörgås till. Och kaffe! Plus för att det gick att göra sig specialkaffe i maskin; jag fick min dubbelespresso med mjölk och var så nöjd så! 🙂

Foto: Lisa Marie Green Weijmar

Det enda som jag saknade var den finska specialiteten karelska piroger. Lite konstigt kändes det för är det någonstans man brukar hitta dem så är det väl på en Östersjökryssning till Finland? Men, jag fick senare veta att de finns på sjöfrukosten i bufférestaurangen så det var lugnande. 😉 Nåja det var en detalj och jag tröstade mig med en smarrig chokladcroissant istället!

Mer om vår dag i Helsingfors, eftermiddag ombord och sista kväll i nästa inlägg!

Vill du ”följa med” på fler kryssningar via sociala medier? Följ då gärna Seafun på Instagram, Facebook och Youtube också! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier