Jag minns när jag blev visad Cabin Design första gången. Birka Cruises hade inlett ett samarbete med Lervik Design och det var mycket hallå och förväntan i luften. Det var när bland annat Sjösalen omvandlades till vad den är idag som ni kanske minns.

(Bilden ovan är en lånad pressbild då jag inte har vidvinkel än till min kamera…)

En anekdot om första mötet

Så var jag ombord, året var 2014 och kryssningens tema Birkas julbord. Vid VIP-hörnan stod en stilig man i fin uniform och väntade. Han ledsagade mig ombord och jag frågade om jag kunde få se en av hytterna. Jodå, svarade han lite avvaktande men visade mig vänligt en av hytterna.

Det var först efteråt som jag förstod att det var självaste kaptenen, Birkas befälhavare som man egentligen korrekt benämner positionen, som jag hade som guide! Det var så jag rodnade, han hade nog mycket viktigt att skynda till och här fick han gå och visa mig hytter!!! 😀 Samtidigt säger det mycket om Birkas personal och anda som uppenbarligen börjar ända uppifrån, den är personlig och varm.

Jag och Johan Kindblom, befälhavare på Birka. Jag har nu lärt mig att en kapten har fyra ränder på sin gradbeteckning!

Sedan dess har jag haft nöjet att träffa befälhavare Johan Kindblom många gånger men jag glömmer aldrig det där första mötet! Nåja, det var bara en liten anekdot, nu var det ju inte det första mötet med en av Birkas kaptener jag skulle berätta om idag utan första mötet – och det andra – med Cabin Design!

Liten men naggande god…

Det dröjde innan jag själv skulle bo i en, faktiskt ända fram till i höstas då jag var ombord för att äta den uppskattade skaldjursbuffénBirka. Jag hade sällskap men vi hade varsin hytt och jag hade bokat in mig i en Cabin Design.

Fick bli två bilder för att jag även ville visa takbelysningen. Foto: Heidi Rovén.

Den var precis så mysig som jag hade tänkt mig. Och perfekt för en! Två därinne…nja…då ska man vara smal, liten och smidig van att ”backpacka” – eller vääääldigt kär! 😉 Så, kanske något för Alla Hjärtans Dag?

I alla fall så tycker jag den känns nästan som en koja. Inga fönster vilket inte alls störde mig tack vare den fina, ljusa inredningen och den snygga kart-tapeten. Sängen kändes stor eftersom jag var själv och badrummet funkade.

Been there, tried that

Det finns en liten avhängningsyta bakom dörren men inte mycket plats för bagage, så väljer ni denna hyttkategori, ta bara en liten väska. Min kabinbag fick nätt och jämnt plats att slå upp på golvet men då kunde jag istället inte gå förbi sängen för att nå andra sidan när jag behövde flera uttag att ladda min elektronik i.

Sammantaget, här hade jag precis det lugn jag ville ha och jag kan lätt se framför mig en härlig  söndagskryssning i denna hytt. En bra bok, lite spamys, god mat och sedan bara kura i den här ljusa fina hytten och sova, komma ikapp, koppla av och ta det lugnt.

Jag vid de stora fönstren i Panorama Spa. Foto: Marlene Rindå Jikita.

Birka var smarta när de omvandlade sina insideshytter på detta sätt, en hyttkategori som annars brukar vara ganska oattraktiv. Nu har den istället blivit något man vill bocka av på sin Birka-lista, eller hur? 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier