Varför vi älskar att kryssa med Queen Mary 2

Heidi framför majestätiska Queen Mary 2 i norska orten Flåm. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kanske ni minns att vi i slutet av förra sommaren tog en kryssning från Hamburg längs Norges fjordar? Det var en dubbel vinst eftersom jag dels aldrig kryssat där förr (bortsett från när vi jagade norrsken med Hurtigruten men då var det ju vinter så man ser inte lika mycket i mörkret) och dels gärna ville se nyrenoverade Queen Mary 2.

Balkvällar och stråkkvartett

Det blev en fantastisk kryssning där vi hade otrolig tur med vädret och verkligen njöt varenda sekund! Cunard har sin egen stil som borde passa alla som söker elegansen och den lyxiga känslan hos de mindre rederierna men här kan kryssa till en betydligt lägre prislapp.

Norge bjöd på fantastiskt väder under vår kryssning, vi badade och njöt av de fina poolerna. Foto: K. Scheiderbauer.

För att ge er en känsla av hur livet ombord kan te sig, och visa på några av de skäl till varför vi älskar att kryssa med det här fartyget, vill vi bjuda er på en film som vi redigerat av våra upplevelser med Queen Mary 2. Klicka på rutan längst ner i detta blogginlägg för att se den.

Den lekfulla maskeradbalen roade alla åldrar. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Även om rederiet är amerikanskt är känslan väldigt brittisk med de sju havens bästa afternoon tea, balkvällar i pampiga Queens room, en äkta pub och en stråkkvartett som spelar under galamiddagarna. Deras bibliotek har också en imponerande bredd och är det största till havs.

Hummer och lyxchoklad

Under en kryssning som den vi gjorde längs Norges fjordar, sitter man med fördel på promenaddäck i en bekväm däcksstol och tittar ut. Under avfärden från Hamburg gick barpersonal runt med små drinkvagnar och sålde exempelvis champagne så att man kunde skåla med sitt resesällskap för avfärden, en så kallad Sail Away-skål.

Dags för en sail away-skål! Foto: Heidi Rovén.

Utöver trevliga middagar i huvudrestaurangen Britannia och bufférestaurangen Kings Court, kan man ge sig själv en extra guldkantad matupplevelse på specialrestaurangen The Verandah. Kostar extra men är så värt tyckte vi.

Både middagarna syns i vår film nedan, liksom några klipp från vårt besök hos konditorerna i köket. Detta var riktigt spännande att få se, hur de förberedde de lyxiga bakverken med Godiva-choklad som serveras på chokladcaféet Sir Samuel’s. Självklart provsmakade vi också – wow, förbered er på njutning av stora mått! 😉

Chokladen med namnet som skvallrar om att det är gudomligt gott, kost för divor och gudar… Foto: Heidi Rovén.

Spännande kryssningar

Just nu, om man bokar en kryssning på minst en vecka ingår pengar att spendera ombord. Perfekt om man vill skämma bort sig själv med en spabehandling, middag på The Verandah eller ett riktigt gott vin till middagen.

För den som skulle vilja prova på en sådan här kryssning finns allt från tvånätters varianter från Hamburg till kryssningar som sträcker sig över flera månader. Den längsta man kan göra för närvarande är på 113 nätter! De korta skulle jag faktiskt avråda ifrån; det blir bara plågsamt att gå av just när du fått smak på det goda livet. 🙂 Ska det dessutom vara värt flygresan så satsa absolut på några nätter till.

Queen Mary 2 vid kaj i Flåm, Norge. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Två avgångar som jag själv blev väldigt sugen på när jag kikade på vad som finns att boka nu med Queen Mary 2, går från Southampton till Brygge i Belgien och St Peter Port på kanalön Guernsey. (Jag har drömt om att besöka kanalöarna i säkert 25 år och nu går det även en film på bio som heter just Guernsey! Måste ses!). Dessa två avgår 12 maj respektive 16 juni 2019 så det finns gott om tid att fundera och boka.

En transatlantisk kryssning är också att rekommendera, särskilt för den som aldrig provat. Fartyget är specialbyggt för denna typ av kryssning och vi testade en för ett par år sedan och tyckte det var en fantastisk upplevelse. Läs ner här på bloggen (sök exempelvis på Queen Mary 2).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier