Sommarnyhet 2017: Kryssning till Lübeck

Holstentor Lübeck
Holstentor Lübeck, foto: Torsten Krüger.

Birka Cruises lanserar som enda rederi kryssningar direkt från Stockholm till Hansastaden Lübeck med möjlighet att även besöka Hamburg. Birka fortsätter också succén med kryssningar till Höga Kusten och Luleå.

Birkas femte världsarv i programmet

Lübeck Niederegge
Café Niederegger.

Birka Cruises arrangerar varje sommar flera kryssningar på två-fyra dygn från Stockholm till olika resmål kring Östersjön. 2017 finns fem världsarv med i programmet, bland annat sommarens nyhet Hansastaden Lübeck som bjuder på spännande historia, arkitektur, och en medeltida stadskärna med små gränder och gårdar.

Inte att förglömma, på Café Niederegger, kända för sin marsipan, får man fika i världsklass. Den som föredrar storstadspuls kan följa med till Hamburg på guidade utflykter eller på egen hand med Birkas bussar.

Höga Kusten-kryssningarna fortsätter

Rederiet fortsätter också satsningen på 2016 års nyhet och raket, Höga Kusten med Härnösand och Luleå. Hit går det tre kryssningar.

– De blev en otrolig succé och vi har redan mängder av förfrågningar inför nästa sommar. En unik kryssning där vi som första och enda rederi världen går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Tid är den nya valutan

Akterbaren
Akterbaren

Intresset för kryssningar som semesterform växer bland svenska resenärer:

– En orsak är att resenärerna får mycket upplevelser för pengarna. Tid är den nya valutan och då är det lyxigt att under några dagar uppleva flera olika resmål samtidigt som du kopplar av, säger Marcus Hammarström.

– Att åka direkt från centrala Stockholm och slippa flyga runt halva jordklotet för att kryssa är en stor fördel. Intresset för närproducerade resor ökar – det exotiska finns närmare än vi tror.

Fakta om nya kryssningen till Lübeck

Lübeck med Hamburg samt Gotland och Bornholm
Kryssningen är på fyra dygn och går två gånger sommaren 2017; 4-8/6 och 14-18/8.
Historiens vingslag känns i trivsamma Lübeck, drottningen av Hansan, med sina fem gotiska kyrkor, sju kyrkspiror och det berömda landmärket Holstentor. Här kan besökaren strosa bland restauranger, caféer och butiker och gömda gränder. De som vill uppleva ännu kan välja bland åtta guidade utflykter i och kring Lübeck.
Det är i badorten Travemünde (en yttre stadsdel av Lübeck) som Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden.
Under kryssningen ordnar Birka både guidade utflykter och busstransport till Hamburg, cirka 1 timme och 15 minuter med buss från Lübeck. Stopp görs även på Gotland och Bornholm.
Pris från 4 225:- per person inklusive halvpension (frukost och trerätters-middag).

En kommentar på “Sommarnyhet 2017: Kryssning till Lübeck

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier