Lyxdag till havs på Celebrity Apex med evening chic och hummer

Det har blivit dags att berätta om den tredje dagen ombord på Celebrity Apex; det nya kryssningsfartyget från Celebrity Cruises som jag gjorde en riktig drömkryssning med i början av oktober! Några av bilderna i detta inlägg har ni kanske redan sett, det blir lite så när jag berättar om kryssningen i flera inlägg men ur olika perspektiv. Hoppas ni står ut med det! 🙂

Eftersom jag hade varit förutseende kvällen innan hade jag fyllt i och hängt en frukostbeställning på min hyttdörr. När jag vaknade kunde jag därför ägna mig åt min morgonyoga i lugn och ro i min spatiösa Sky Suite innan det knackade på dörren. Där stod min butler Katarina med min frukostbeställning, härligt!

Jag dukade förstås upp ute på balkongen. Det var ännu en fin morgon med ljummen luft och jag njöt av att bara vara till havs och ha en hel kryssningsdag framför mig att upptäcka fartyget på. Min frukost bestod av starkt kaffe (vilket är viktigast för mig) och en smarrig svampomelett, en smoothie och lite frukt. Väldigt mättande, jag orkade inte äta allt!

Efter ett covid-test inför nästföljande dags besök på Sicilien, var jag med på en rundvisning som rederiet ordnat. Jag var inbjuden till denna kryssning och hade därmed möjlighet att få se flera av de finaste sviterna ombord vilket ju alltid är spännande. Mer om dem kommer i separat inlägg, men jag bjuder på en sneak peak här nedan…

Sovrummet en trappa upp i sviten ”the Edge Villa”.

Lunch på Luminae

Lunch åt jag på ”min egen” restaurang Luminae. Ja egen och egen, jag delade den med alla andra svitgäster förstås men det kändes ändå exklusivt att den inte var öppen för alla… Jag åt här flera gånger och det var alltid lika suveränt gott.

Denna lunch valde jag hamachi crudo till förrätt, japansk yellowtail som serverades rå och påminde lite om en ceviche ungefär. Till varmrätt valde jag hälleflundra på en bädd av blomkålspurée om var smaksatt med curry, väldigt läckert. Till dessert en kokosnötspannacotta med passionsfruktssorbet.

Här fick jag precis det jag gillar med en måltid; när gommen har fått uppleva massor av smaker men magen ändå inte är så proppmätt att det känns som om man rullar därifrån. Då är fisk alltid ett bra val och även desserten var förhållandevis ”lätt”.

Även miljön är mycket tilltalande på Luminae, och att restaurangen är långsmal till formen gör att även om du sitter något bord ”in” har du havsutsikt. Jag fick ett fint fönsterbord denna lunch och njöt lika mycket av vyn och servicen som maten.

Evening chic

Eftermiddagen spenderades vid poolområdet som hör till the Retreat och så småningom blev det dags att dra sig till hytten för att piffa sig inför kvällen.

Klädkoden för kvällen var nämligen ”evening chic” (Celebrity Cruises har ingen formell kväll utan de kallar sin lite mer uppklädda kväll alltså för evening chic) som gällde enligt programmet och jag valde en mintgrön klänning som jag inte burit sedan vår Dubai-kryssning med Jewel of the Seas i februari 2020.

Efter att jag tagit in atmosfären i sällskap av detta härliga tjejgäng, väntade bord på lite olika håll för oss. Själv begav jag mig till Fine Cut Steakhouse som ligger i anslutning till Grand Plaza och den maffiga martinibaren.

Fine Cut Steakhouse

Fine Cut Steakhouse är en specialrestaurang med lyxig känsla där inredningen går i mörkrött, guldaktigt beige och brunt. Det finns bord ute liksom inne och man kan både se ut över havet eller ned över Grand Plaza med martinibaren och underhållningen. Cover charge är 50 dollar per person, så väljer man fritt från menyn, dryck tillkommer.

Även om alla påpekade att man SKA äta kött på ett steakhouse valde jag inte det. 😉 Jag gick helt på vad jag kände för vilket denna kväll var pilgrimsmusslor till förrätt och hummerravioli till varmrätt. För när känner jag inte för skaldjur och fisk som ni kanske märkt? Jag var mycket nöjd med mina val, möjligen var raviolin lite väl al dente men smaken var perfekt!

När det var dags för dessert var det inte helt lätt att välja – allt lät gudomligt gott, från strawberry cheesecake, apple walnut cobbler till ultimate chocolate sundae…till slut föll valet på double chocolate brownie med rostade nötter, vaniljglass, chokladsås och grädde! Oh la la så gott det var, och ett perfekt avslut på min lyxmiddag!

Tur att jag dansade i timmar efteråt på nattklubben Le Club! Alltid gick det väl åt någon liten kalori på det, haha! Väl tillbaka i hytten väntade dock ännu mer choklad i form av en flott liten pralinask. Ja hur gör man, det gäller att antingen vara i väldigt god form när man ska kryssa, att ha enorm karaktär eller helt enkelt ta itu med det spartanska levernet när man är hemma igen. Jag valde det sistnämnda! 😀 

Jag har tidigare också skrivit om hur min incheckning gick till såhär i pandemitider, svitavdelningen the Retreat, min eftermiddag på Santorini med mera.

Blir du sugen på att kryssa med detta fartyg och vill boka, kan jag rekommendera att klicka in HÄR till resebyrån Go Cruising som Seafun har ett samarbete med.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier