Tips på ett bra matställe i Tallinn (eller två)

Dags att lämna julmarknaden för ett varmt lunchställe! Foto: Heidi Rovén.

Att hitta ett bra lunchställe när man är på dagsbesök under en kryssning brukar vara något vi ofta slarvar med. ”Det får lösa sig” tänker vi ofta, eller ”vi tar det vi hittar”, men inte denna gång. Jag hade läst på för att slippa dålig mat på någon turistfälla.

Populära krogar bortom torget

När vi kände oss nöjda med Tallinns julmarknad sökte vi oss till en restaurang jag läst på om i förväg för att äta lunch; Rataskaevu 16 på samma adress som namnet. Fler hade läst på i förväg, det var fullt!

Väike var mysigt och husets murar var från 1300-talet om jag förstod dem rätt?! Foto: Heidi Rovén.

Personalen hänvisade oss istället till sin systerrestaurang Väike ”bara två minuter härifrån”. Jojo, det vet man ju hur det brukar vara med det, men det stämde faktiskt och vi välkomnades in i värmen och fick genast ett bra bord (det var bara stallet och halmen som saknades!).

Klart man delar med sig till lillebrorsan! Foto: K. Scheiderbauer.

Vänlig service, god mat

Besöket blev mycket lyckat, kan verkligen rekommendera detta ställe! Jättetrevlig personal, vänlig och glad, god mat och mycket omtanke. Barnen fick låna leksaker, pennor och papper att underhålla sig med medan vi väntade på maten.

Vi tog inte lite smårätter och delade (barnens mat syns ej i bild), allt smakade mycket bra. Foto: Heidi Rovén och K. Scheiderbauer.

Eftersom vi skulle äta stor middag ombord på kvällen tog vi bara in ett par smårätter; estniska ostar och en tallrik med charkuterier. Till det kom bröd och små goda canapéer och barnen fick pasta och kycklingfilé som var perfekt tillagat.

resten av gruppen och gick i gemensam trupp mot vår nästa anhalt för dagen; Aqua spa på Tallink spa & Conference center!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier