Dag 6 på Jewel of the Seas – Abu Dhabi, en oväntad hummer och en överraskning

Planerna var många när vi anlände till Abu Dhabi, dag sex på vår kryssning med Jewel of the Seas. Eftersom vi reste med barnen hade kanske det mest naturliga varit att åka till någon av tema/familjeparkerna; Warner Bros, Yas Waterworld eller Ferrari world. Det som fick oss att tveka var priset; totalpriset för en sådan utflykt skulle bli minst 4000 kronor för en familj på fyra. För mycket tyckte vi, särskilt som vi alla inte skulle vilja/kunna göra allt eftersom vår yngste son är 4 år.

Själv ville jag gärna se Schejk Zayed-moskén, strosa i äldre lokala soukh-områden tycker vi också alltid är spännande plus att palatset Qasr Al Watan också var ett alternativ. För 800 kronor skulle en taxi köra oss runt till alla dessa platser men vi valde ändå att göra det ”på egen hand” och etappvis.

När den första taxichauffören körde en (vad vi tyckte var) omväg la vi om schemat och började med Qasr Al Watan, presidentpalatset som är öppet att besöka för allmänheten. Jag ångrar det inte, palatset är imponerande och arkitekturen väldigt vacker. Det är lite som att kliva in i en Tusen och en natt-saga… Här kommer (väldigt många) bilder för att förklara vad jag menar. 🙂

Överdådigt palats i vitt

Byggnationen av komplexet – som är 380 000 kvm stort – började 2010 och avslutades 2017. I huvudbyggnaden finns bankettsalar och rum för att ta emot statsbesök av olika slag medan flyglarna är avsedda för presidenten, vicepresidenten och Abu Dhabis kronprins.

Vi förlorade snart tid och rum och klockan tickade på, liksom orken. När vi ansågs oss klara mäktade vi inte med att fullfölja vår lite väl ambitiösa plan, även om vi kanske hade hunnit. Sightseeing tar på krafterna! Alltså har vi saker kvar att se och ett besök till är absolut befogat.

På kvällen ”tjuvlyssnade” jag även lite på engelsmännen vid bordet bredvid och de lovordade Abu Dhabis Louvre – konstmuséet. Så nu har vi ännu en sak att se nästa gång vi är där. 🙂

Dubbelt upp av den saknade hummern

Väl tillbaka blev det som vanligt en supersen lunch (eller om det kanske var en ”för-middag” jag vet inte riktigt!) och sedan hängde vi på däck och spelade bland annat minigolf.

Eftersom vi åt så sen lunch sköt vi på middagen och gick dit senare än vi brukar men vårt bord fanns ändå där för oss (fast att hovmästaren sagt att vi borde passa den tid vi bett om att ha för veckan), vår ”bordspersonal” var suveränt vänlig och tillmötesgående.

Denna kväll var det lite av en överraskning när vi fick in menyn, för där stod plötsligt hummern som jag hade saknat på vår formella kväll! Nikola, vår servitör, berättade då att de hade stuvat om ordningen på menyerna för att de inte hade hunnit med att ge gästerna den nivå på servicen som de önskade på den första formella kvällen; alla hade nämligen bett om mer och mer hummer och det blev både dubbelt och trippelt jobb för personalen att hinna få ut all mat när gästerna bad om mer och mer av de finare rätterna.

För att slippa hamna i ett sådant dilemma såg Nikola till att vi fick dubbelt upp från början; det vill säga dubbla portioner av hummern eftersom han hade snappat upp vår fäbless för skaldjur… 😉 Innan detta hade jag börjat med en sallad och som avslutning fick det bli en bit chokladtårta.

Överraskning 1 var hummern – som vi fick dubbelt upp av!

Tillbaka till gamla kryssningsrutiner

När vi kom tillbaka till hytten fick vi ännu en överraskning och signal om att kryssningen närmade sig sitt slut. Förutom apan som hängde i taket väntade kuvert att stoppa eventuell extra-dricks i, lite som det var på min allra första Celebrity-kryssning för 15 år sedan.

Drickskuvert var en överraskning, detta trodde vi att alla slutat med?!

Vi ville inte vara snåla mot personalen utan la i pengar, men jag var ändå lite förvånad att det gamla dricks-kuvert-systemet alltså kommit tillbaka, även om Royal Caribbean är det första fartyg som jag upplevt detta på ”nuförtiden” om ni förstår hur jag menar?

Vad är er upplevelse, är det fler rederier därute som återupptagit det? (Kommentera här på bloggen, inte i det eventuella forum där ni sett länken till detta inlägg är ni snälla, tack!). 🙂

Har du missat de tidigare inläggen från denna kryssning hittar du dag 1 här, dag två här, dag tre här, dag 4 här, dag fem här. Följ gärna också Seafun på instagram eller Facebook.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier