Hamburgaren på Ocean grill, Viking Line

För inte så länge sedan beskrev jag hamburgaren på Carnival Breeze i generösa ordalag. Den blev verkligen en favorit, vilket retade en del läsare som menade att en burgare inte kan hålla hög kvalitet och att jag kanske inte heller hade tillräckligt att jämföra med. Svar på tal gavs här! 😉

Faktum är att jag fick blodad tand så nu har jag tänkt att fortsätta testa burgare till havs, trots att jag inte alls är något stort fan av snabbmat egentligen (jag är snarare den som suktar efter lyxiga skaldjursplatåer eller franskt cuisine).

Angus beef & pepper jack

Sagt och gjort. När jag nyligen var på fartyget Mariellas restaurang Ocean grill passade jag på att testa deras hamburgare med angusbiff, pepper jack-ost, bacon, ruccola, grillad peperoni, rostad lök och restaurangens egen dressing. Till burgaren serveras pommes frites, priset är 19,50 euro.

Utseendet är bra, korrekt och utan vare sig fel eller innovationer. Biffen kunde varit aningens större så att den nådde ut till brödets kant, och den är lite för hög för att kunna ätas med ett bett rakt igenom – men så serveras den ju också på restaurang med kniv och gaffel. 🙂

Första tuggan sa mig att detta är en vinnare. Saftig, god och med rätt balans mellan den grillade smaken och de övriga; baconen är definitivt pricken över i:t. Jag tyckte även om brödet och dressingen – som jag kan vara petig med…

Exempelvis har de en kycklingburgare på menyn också som är cirka en femtiolapp billigare men jag valde bort den då den kom med blue cheese-dressing…hm, sådana kan vara både läckra och hemska så jag vågade inte chansa. Veganburgare har de för övrigt också.

Var finns Östersjöns bästa burgare?

Heidi offrar sig för jobbet.

Deras klassiska hamburgare stod sig alltså väl och ingen behöver bli besviken på Ocean Grills hamburgare. Deras pommes frites, knubbiga och härligt välkryddade, är kanon de med.

Till detta drack jag en god amerikansk Zinfandel på inrådan av fartygets eminenta restaurangchef och vinexpert Pekka Rajala. Jag tror absolut att det funkar med en god öl eller vanligt bubbelvatten också. 🙂

Nu återstår bara att pröva Birkas Skärgårdsburgare samt Tallink Siljas Grill House Burger! Sedan ska jag utse den slutliga vinnaren – den bästa hamburgaren på Östersjön!

Har du en personlig burgar-favorit? Berätta gärna i en kommentar här nedan.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier