Tavolata, italienska smaker för hela familjen

_MG_2598_1

Efter premiärvisningen av musikalen Grease ombord på Silja Symphony begav vi oss mot middagen. Vi hade ett förbokat bord på den italienska familjerestaurangen Tavolata, belägen ett däck ner från promenaden.

Tavolata är ny från Silja Symphonys förra renovering då taxfreebutikens yta blev betydligt utökad plus att en rad andra förändringar och ombyggnader genomfördes. Förra gången vi åt på Tavolata var restaurangen helt nyöppnad. Vi gillade verkligen inredning och koncept men tyckte att maten kunde bli ännu bättre även om det smakade bra… ”Det sätter sig väl med tiden” tänkte vi då och var nu nyfikna på att se om vi hade rätt.

Efter mycket övervägande – verkligen allt på menyn lät hur gott som helst (tänk alla smarriga smaker och ingredienser från det italienska köket ni kan komma på och mixa det på bästa sätt!) – bestämde vi oss på inrådan från servitrisen för en 4-rätters meny där man får välja en valfri rätt från varje sida i menyn för 549 kronor.

tavolata mateny
Tre av mina fyra goda rätter på Tavolata; karljohansoppa, oxfilépasta och en helt grym chokladtårta! Foto: K. Scheiderbauer.

Jag tog karljohanssoppa, trofie-pasta med oxfilé, saltimbocca och chokladtårta som avslutning. Karljohanssoppan var fantastisk i smaken men tyvärr inte varm då den kom in (helst vill man ju ha maten het), oxfilépastan var jättefin även om smaken kunde varit fylligare och djupare; nu kändes mest vitlök och tomat. Saltimboccan var min favorit, den var supergod och portionen var så generös att jag lämnade hälften. Slutligen chokladtårtan var en chocoholics dröm…biten var dunderstor, smaken mäktigt chokladtung med rikligt med frosting på…wow…jag verkligen tryckte i mig och fick ändå lämna en stor bit, så generöst tilltagen var portionen.

För sonen fanns en buffé med både förrätter (grönsaker och plock), varmrätter (lax, köttbullar, pizzabitar, kött, pasta carbonara, pommes frites, potatismos…) och desserter (kakor och godis) för otroligt humana 5 euro (eller om det var 5,50 euro..gränsen gick vid 5 år som är precis vad han är i en dryg månad till, sedan blev det dyrare). Väldigt bra och mycket för pengarna!

_MG_2624_1
En sover, en ammar! Inga problem på Tavolata :-). Foto: K. Scheiderbauer.

Tavolata uppfyller löftet om att vara en italiensk familjerestaurang. Miljön är trevlig och köket bra med fina råvaror, dessutom är man helt bekväm att komma med en femåring och en barnvagn. Se bara på bilden här intill; var kan man sitta och äta riktigt bra samtidigt som ens femåring sparkar av sig skorna och lägger sig för att sova på soffan OCH där man kan sätta sig att amma (visserligen skyld bakom sjal) sin bebis vid behov…här var det inga problem.

Betyget kunde bli ännu bättre om smakerna tajtades till och lyftes ännu en nivå plus något så enkelt som att serveringen skedde med en presentation, något jag tycker hör till och alltid är trevligt när man äter à la carte. Men, restaurangen kvarstår som en favorit och vi kommer gärna igen! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier