Bilden är en pressbild av Silja symphony, före renoveringen. Foto: Marko Stampehl.

Saker går inte alltid som man tänkt sig. Idag skulle jag gått på ännu en visning, nämligen av det nyligen renoverade Helsingfors-fartyget Silja Symphony. Till min stora besvikelse ställdes dock fartygsvisningen i sista stund in!

Silja Resort har fått nya restauranger

Fartyget har sedan 7 januari befunnit sig på dockning i Åbo där 6500 kvm har moderniserats. Nya koncept och restauranger finns nu ombord, samt att fartyget har försetts med landel-anslutning (elanslutning för att minska utsläppen av luftförorenande ämnen).

Självklart gladde jag mig – jag menar, fartygsvisningar två dagar i rad, vad mer kan en kryssningsnörd som mig begära? (jo tre, hehe…)! Som ni kanske läste fick jag igår en vippig privatvisning av nyrenoverade Birka, missa inte det inlägget om ni inte redan läst det och kikat på bilderna.

Jag vet inte om den här miljön ens finns ombord, men det är så vi ska kännas oss i alla fall på nya Silja Resort. (konceptbild)

Men tillbaka till Silja. Till saken hör att jag väntat på detta sedan i höstas då…ska vi säga ”en liten fågel viskade i mitt öra” att en omdaning av de båda fartygssystrarna Silja Symphony och Silja Serenade var på gång. Inte bara ytmässigt utan även konceptmässigt, nu åker man på Silja Resort-semester när man kliver ombord. Genast åkte det upp på min önskelista. I november skulle första fartyget vara färdigt, då ville jag vara först ombord!

Man ska puta, med läpparna eller rumpan

Måste öva på insta-posen!

Så blev det nu inte. Om vi ska skylla på deras marknadsavdelning eller att jag inte var tydlig nog (det var jag…) låter vi vara osagt, men medan jag satt på landbacken märkte jag att andra var iväg….av sociala medier att döma kunde man nästan i vissa fall tro att det räckte (krävdes?) att stå i Siljas badrock framför en spegel och puta med läpparna eller (ta en dålig bild) där man putar med rumpan vid en reling och Helsingfors med nöd och näppe anas i bakgrunden. Bästa sättet att skildra Silja Line på? Inte enligt mig.

Låter det som att jag är svartsjuk? Absolut. Är jag bitter? Inte det minsta. Jag kan bättre än så, jag är fartygsentusiastisk som få men även mer granskande, bedömande, innehållskrävande…vilket kan verka avskräckande. Eller – jag kan förstå om man vill ha det man visar upp i ordning först. 😉

I december var vi ju till Orlando på vår Carnival-kryssning och hade nog med det. Nu är vi framme i januari, snart februari. Idag skulle Silja Line alltså haft en pressvisning och lunch ombord men så i morse fick jag veta att allt blivit inställt på grund av för få deltagare.

I väntan på nytt datum…

Tydligen hade många inbjudna ställt in i morse på grund av sjukdom och även om jag skämtande försökte med ”vad spelar det för roll, JAG är redo och inne i stan och kan komma” så verkade pr-teamet vara av en annan uppfattning. Klart felaktig enligt mig. 😉

Nej, skämt åsido, jag förstår att man inte kan ha privata visningar för alla i en större grupp, här var det ju dessutom kockar med flera inblandade. Efter en rundvandring och besök på bryggan skulle vi nämligen blivit inviterade till lunch.

Så här läcker kan Menu Nordic- maten vara. Foto: Heidi Rovén.

Den skulle serverats i nyrenoverade restaurangen Bon Vivant där vi skulle fått provsmaka delar av vårens nya Menu Nordic. Sååååå synd att missa, jag har flera gånger recenserat denna meny, läs till exempel vad jag skrev om höstens Menu Nordic eller förra vårens Menu Nordic.

Men – nu får det vänta. Och Silja har gjort sitt val. Hur gärna jag än vill är det ju inte alls säkert att jag kan komma nästa gång (även om jag självklart verkligen hoppas det). Då får de andra lunchgäster, kanske de där som helst poserar i badrock och putar med rumpan.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier