Vi tipsar i Amelia Jul: fördelarna med en jul till havs!

Specialtidningen Amelia Jul 2020 har just kommit ut och i en av artiklarna blir vi intervjuade om hur vi ett år flydde julhetsen hemma till förmån för ett alternativt julfirande till havs! Redaktionen för Amelia Jul hade nosat upp att vi hade åkt med på Santa Cruise det år då denna stämningsfulla kryssning hade premiär, och ville veta hur det var att lämna julstök och stress hemma för att istället bege sig ut till havs.

Santa Cruise var en specialkryssning som togs fram av Birka Cruises som många av er säkert vet. Vi var bland de första att testa den och har både skrivit mycket om våra upplevelser samt gjort en film om kryssningen och ytterligare en film bara om julparken vi besökte i Rovaniemi; Santa Park (för att ni inte ska känna er förvirrade så vill vi förtydliga att just parkbesök lägger vi under ett annat varumärke, nämligen Familjeparker.se).

Tyvärr anordnas inte Santa Cruise längre eftersom rederiet Birka Cruises har lagt ner sin verksamhet. Vi och många med oss sörjer de trista effekter som coronapandemin har på resebranschen, inte minst när det gäller kryssningar…

För den som vill pröva på ett annorlunda julfirande där man lämnar hem, släkt och vänner (om de inte följer med) och sina vanliga traditioner, och byter ut det mot dukat bord, underhållning och service (plus att någon annan tar hand om disken – bara en sådan sak!) – vill vi tipsa om de kryssningar som ändå går att göra i år. Här kan ni läsa om årets julkryssningar på Östersjön.

Viking Lines julkryssningar

Hos Viking Line kan du välja mellan följande kryssningar med julinramning:

  • Dygnskryssning med Cinderella inklusive julbord och show.
  • Julaftonskryssning med Cinderella, julbord och brunch.
  • Dagskryssningar med Rosella och julbord (avgår från Kapellskär).

En nyhet vi redan berättat om är också Viking Lines nyårskryssningar med Cinderella och Rosella.

På hemsidan står det även att fler varianter kommer att presenteras allt eftersom.

Tallink Siljas julkryssningar

Precis idag lanserar faktiskt rederiet JulSymphony med en ny destination för sina julkryssningar, nämligen Visby, så det passade ju väldigt bra att nämna den nyheten nu!

Fyra fredagar i rad (27 november samt 4, 11 och 18 december) avgår Silja Symphony från Värtahamnen för att angöra Visby på lördagsförmiddagen kl 10. Sedan har man hela dagen på sig att uppleva Visby, som lovat att möta upp med julig stämning för resenärerna samt kulturevenemang, marknadsstånd och julshopping. Kl 17 avgår fartyget igen för att vara tillbaka i Stockholm på söndagen kl. 13.30.

Övriga julkryssningar

Ska man stanna inom landet och få effekten ”slippa julstöket” är det framförallt de kryssningar vi nämner ovan som är aktuella. Är man bara ute efter att äta julbord kan vi tipsa om Eckerölinjen som brukar ha fantastiskt bra mat på sina julbordskryssningar liksom Strömma som erbjuder både fina julluncher och julkryssningar vid middagstid.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier