Dag 7 på Jewel of the Seas – Sir Bani Yas, klättervägg och bastu

Dimman låg tät när vi vaknade och gick ut på vår balkong. En ”tender” försökte navigera trots den dåliga sikten.

Sista dagen på vår kryssning med Jewel of the Seas. Dagens stopp var Sir Bani Yas, en ren sol- och baddestination. Vi hade sett fram emot en lat dag med mycket lek för barnen men överraskningarna var inte över. Denna morgon vaknade vi upp till dimma – allt var helt mjölkvitt ute och när vi gick ut på vår balkong såg vi inte ens land!

Kaptenen gjorde utrop även denna morgon att livbåtarna (eller ”tenders” som de kallas när de transporterar folk in till land i skytteltrafik på destinationer där fartygen inte kan lägga till) inte skulle börja gå förrän de testat att de ens kunde navigera in till land i dimman. Alltså fanns tid att ta en lång och lugn frukost.

Det var en förhållandevis ganska kylig morgon men allt eftersom dimman lättade värmdes dagen upp. Ett par timmar senare gav kaptenen klartecken och vi kunde åka in till land, dock – för att det inte skulle bli totalt kaos – var alla tvungna att köa, samlas i main dining och åka i turordning efter att man blivit uppropad.

Gäster som väntar på att få ta tender iland.

Lunch på ön

Som tur var hade vi lyckats få tag i biljetter (ofta är det hur de styr ordningen på när folk kan åka in, med tidsbestämda biljetter) för 10.30-11.00 så därför gick vi före många som väntade trots att vi kom ganska sent. (Ett tips alltså, ignorera inte de där biljetterna om rederiet kör med detta system, det kan göra att ni kommer iland före många andra…).

Väl iland satsade vi på att äta direkt. Ingen var egentligen hungrig men visa av erfarenheten från ett annat stopp på ön då maten tagit slut (jo det är sant…visserligen med ett annat rederi denna gång, MSC Cruises, som även öppnade ön som kryssningsdestination). Det fanns hamburgare, korv, sallad och grönsaker, kyckling och en hel massa annat som frukt, kakor, saft och kaffe. Allt ingick, det var bara att ta.

Palmerna hade vuxit upp lite sedan vårt första besök men sanden var fortfarande vass på sina ställen (på grund av alla krossade snäckskal).
Pappa Kristofer och Theo håller ett bord medan jag hämtar mat.

Trots att det inte var särskilt varmt i vattnet (någon sa 23 grader men det kändes som 13 tyckte jag, haha) vadade Isac så klart ut till de uppblåsbara badleksakerna som de gjort till en hinderbana. Med sig hade han den nyfunne kompisen på kryssningen, svenska Oskar och de hade så roligt tillsammans!

Bad skor är ett bra råd om man har detta stopp på sina kryssning.
Oskar till vänster och Isac till höger fann varandra på kryssningen redan första dagen.
Det finns gott om solsängar att inta liggande läge på, gratis förstås.

Det fanns också en lekpark där vår minsting Theo hade kul. Toppen att den hade tak också för solen är riktigt stark oavsett temperatur. Det blev också en hel del samlande av fina snäckor också, något som var förbjudet sista vi var där men som nu ingen nämnde förbud om (om det glömdes eller hade släppts på vet vi dock inte).

När vi kom ombord igen styrde vi stegen upp mot däck och klätterväggen. Nu var sista chansen inne – väggen måste besegras! Isac som gillar klättring men hade haft lite blandad framgång i början av veckan satsade och fick in snitsen. Gång på gång tog han och Oskar sig upp, det var riktigt imponerande att se!

Äh vad säger du – ska vi ta och besegra den här väggen nu eller?
Isac i topp till vänster i bild! Det är svårare än det ser ut kan jag meddela…

Själv fegade jag först men tänkte sedan om. Ge upp redan? Det kan jag göra när jag är pensionär (även om det finns pigga, starka och spänstiga pensionärer också)! Inte nu! Nä…nu fick jag allt ta och kämpa lite. Det kändes bra att ringa i den där klockan högst upp på väggen och känna att ”än är det krut i gumman” haha!

Man får låna skor men behövde ingen hjälm som jag hade sist på Brilliance of the Seas.

Efter detta belönade jag mig själv med ett besök i inomhus-jacuzzin i vuxenavdelningen som heter Solarium…så skönt att glida ner i det varma vattnet och bara slappna av. Därefter gjorde jag ett ”bättre-sent-än-aldrig-besök” i spaavdelningen omklädningsrum. Jag hade fått tips om att det var gratis att nyttja deras bastur där (på många nya fartyg tar de ju betalt, framförallt om basturna ligger i större spaavdelningar kallade thermal suites).

Jewel of the Seas har en torrbastu och en ångbastu och jag varvade dem plus svala duschar tills jag mådde som en prinsessa! Helt ensam var jag också, alla andra var förmodligen antingen och packade (det som sedan fick bli vårt nattjobb) eller åt middag.

Sista middagen!

Vår sista middag intogs under njutning och visst vemod som det är att veta att det roliga snart lider mot sitt slut. Denna kväll åt jag tomat och mozzarella till förrätt, jätteräkor till varmrätt och en läcker ”jaffa cake” – dark chocolate orange parfait-kaka till dessert!

Medan barerna fortfarande hade öppet och musiken skrålade från alla scener var våra killar trötta och vi behövde packa. Det hade varit ännu en fullpackad dag med härliga kryssningsminnen som vi nu skulle ta med oss hem, berätta och skriva om och drömma och minnas tillbaka till.

Corona-effekten tvingar oss att stanna på landbacken ett tag nu…

När jag skriver detta har corona tagit sitt grepp om världen och vi är otroligt tacksamma att vi precis hann med denna kryssning eftersom alla rederier så vitt vi vet tryckt på paus-knappen för all sin verksamhet. I nuläget vet vi inte alls när någon av oss kommer att kunna kryssa igen. Till hösten? Kanske. Till vintern? Förhoppningsvis. I vilket fall så är vi många som kommer stå beredda med resväskorna och ett uppdämt kryssningssug när landgångarna rullas ut igen.

Vi ses till havs – när vi har allt detta bakom oss! Sköt om er så länge!

Har du missat de tidigare inläggen från denna kryssning hittar du dag 1 här, dag två här, dag tre här, dag 4 här, dag fem här och dag 6 här.
Följ gärna också Seafun på instagram eller Facebook.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier