Till dig med uppdämt Birka-sug (nu när hon ligger stilla vid kaj)

Snart kryssar vi igen, det måste vi tro på eller hur?!

Birka ligger vid kaj i Mariehamn. Alla Birka-fans på land sörjer. Till dig med uppdämt Birka-sug vill jag bara säga detta: vi förstår. Det rycker i dansben och suger i de sociala behovsnerverna. Backstage ekar tom och ingen bjuder på smakprover i taxfree butiken Freeport Shopping. Vinprovningar på Terrassen och busiga bad lyser med sin frånvaro, inga skidor syns till i terminalen och köksmästare Glenn med team ligger hemma på soffan och stirrar i taket – med lika mycket abstinens de förmodligen efter att få kämpa i köket och trolla fram läckra trerätters-menyer till gästerna i Compagniet.

Ingen trubadur eller pianist skapar magi i pianobaren och varken ankan Bianka eller någon modig gäst fattar mikrofonen i lobbybaren för en stunds karaoke. Du som vant dig vid att kunna boka din favorithytt får nu tålmodigt vänta och du som tycker att ingen kryssning med Birka är komplett utan ett dopp i deras utomhusjacuzzi har torra veckor framöver dig…

Känns det deppigt? Ja jo visst gör det. Men detta är inte slutet på världen och det bästa vi kan göra för att allt ska kunna bli som vanligt igen, om det någonsin blir det, är att hjälpa till. Inte vara nonchalanta eller egoistiska, inte gå mot strömmen eller hitta på att vi ”minsann ska vara lite vågade”. Helt fel tidpunkt för det. Om var och en tar sitt ansvar, är försiktig och minimerar riskerna (dvs stannar hemma – inte minst om du inte känner dig helt frisk, avstår sociala kontakter så långt det är möjligt och tvättar händerna) kommer vi vända detta snabbare.

Ett Return-party utan dess like!

Jag tror på Birka när de säger att det värmer att deras gäster sänder signaler om att de finns kvar när vi nått ”andra sidan” av denna mardröm. Och jag tror på att vi kommer dit. Kanske inte så snabbt som en del tycks tro eller hoppas, men så småningom.

Och vet ni, det skulle inte förvåna mig om stämningen kommer bli ännu bättre. Om feststämningen då kommer lyfta taket! För är det något vi vet så är det ju att man inte uppskattar något så mycket som när man inte har det kvar. Så låt oss nu minnas. Plocka fram dina bästa Birka-minnen och dela med dig. En bild, ett par rader. Det måste inte vara något märkvärdigt.

Uppdämt Birka-sug? Japp, du är inte ensam.

Kanske kom du iväg på kryssning med ett gäng vänner du inte haft tid att umgås med på länge? Kanske träffade du nya vänner ombord? Kanske ledde prat och skratt till en ljusare tillvaro eller så fick all den där musiken dig att må som bäst inombords? Eller kanske samlade du vännerna för en spa- och skaldjursresa?

Havsluften, att få blicka ut mot horisonten, dra en stol till en solglimt i lä…en massage eller räkmacka eller bara en lugn stund i Panorama baren med utsikt över skärgården. Alla vi som kryssar VET att livet är bättre till havs. 😉 Och vi kommer tillbaka.

På väg att checka in på Birka Stockholm för test av lyxfaktorn ombord…

Mer läsning om Birka

För dig som har uppdämt Birka-sug kan jag berätta att kryssningssajten Seafun har över 110 inlägg bara om Birka! Du hittar dem antingen genom att skriva ”birka” i sökfönstret i högerkolumnen på sajten, välja ”Birka Stockholm” under ”Fartyg” i menyn högst upp eller gå till ”Rederi” och välja ”Birka Cruises”. Glöm inte att lämna en kommentar här på sajten – det gör oss väldigt glada! 🙂

Gillar du alla slags kryssningar kan du följa Seafun på instagram och Facebook.

2 kommentarer på “Till dig med uppdämt Birka-sug (nu när hon ligger stilla vid kaj)

  1. Jag jobbar ombord och saknar kollegor som gäster hoppas på snart ses igen och vara på topp och god mat hoppas vi ses

  2. Åh det är ju personal som Du som gör att gästerna trivs! TACK för din kommentar och detsamma – hoppas vi ses till havs snart igen (du får komma fram och hälsa då, lova!) 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier